Interieur

Drie handige manieren om je schoenen op te bergen

posted by Mirthe 24 augustus 2020 0 comments

Schoenen, ze liggen altijd en overal verspreid door het huis te slingeren. De meeste mensen hebben tientallen paar schoenen en je draagt er altijd maar één of twee. Want je hebt natuurlijk schoenen achter de hand voor een sportief uitje, nette schoenen voor die schaarse keer dat je er netjes uit moet zien en schoenen die vies mogen worden. Het enige nadeel met schoenen is dat ze vaak niet zo gemakkelijk stapelen. Al helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld laarsjes hebt van Dr. Martens schoenen. In deze blog geef ik jou een aantal handige tips voor het opbergen van je schoenen. Zodat je schoenen niet meer kriskras door het huis liggen, maar gewoon netjes opgeborgen liggen. Ander voordeel is dat je dan nooit meer op zoek hoeft naar dat ene paar schoenen (wat je uiteindelijk vaak dan niet kan vinden).

Een schoenenkast

Een schoenenkast is altijd een goed idee. Een schoenenkast is een kast voor schoenen met brede kieplades. Hierin kun je gemakkelijk 5-6 paar schoenen naast elkaar plaatsen. Een ander voordeel is dat de kast verschillende niveaus heeft. Hierdoor is de kast niet overdreven breed. Dat zie je vaak wel met een schoenenbank. Een anders groot voordeel van een afgesloten systeem zoals een schoenenkast is dat de geur er niet zo gemakkelijk uit kan. Dit zorgt ervoor dat vieze luchtjes niet uit de kast in de gang kunnen komen. Want een stinkende gang is geen goede verwelkomer voor je gasten.

Haken aan de muur

Een andere leuke oplossing, die we niet vaak terugzien, is het opbergen van je schoenen door middel van haken. Aan deze haken hang je de schoenen met het instap gedeelte naar de muur. Let er wel op dat je niet al te vieze schoenen op deze manier ophangt. Wanneer je dit wel doet wordt je muur zeer snel vies. Wanneer je toch wel vieze schoenen wilt ophangen, kun je de muur beschilderen met afwasbare verf. Deze verf kun je zonder problemen afdoen met een vochtige doek waarna de muur er weer als nieuw uitziet. Dit soort verf is eigenlijk bedoeld voor de keuken, maar werkt ook prima achter een aantal schoenen haken.

Een schoenenrek

Wanneer je snel overzicht wilt van al je schoenen, kun je kiezen voor een schoenenrek. Het grootste voordeel van een rek is, is dat al je schoenen altijd in het zicht staan. Hierdoor kun je ‘s morgens gemakkelijk een keuze maken. Geen schoen zit namelijk verstopt. Het leukste aan een schoenenrek is dat zo een rek een heel gezellige en gemoedelijke sfeer geeft.

Hierdoor voelt binnenkomen in de gang altijd als een warm welkom. Een nadeel van het schoenenrek is dat sommige mensen vinden dat het er rommelig uitziet.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het aanbrengen van orde in het opbergen van je schoenen en hoop dat je een boel hebt gehad aan de tips uit deze blog. Heel veel succes!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment