Interieur

De trends op het gebied van zonwering

posted by Mirthe 18 augustus 2014 0 comments
schuifluiken

Jaren geleden zagen we aan allerlei gevels van woningen uitschuifbare zonneschermen hangen. Rood-, groen- of oranjekleurige lappen stof die stralen van de zon moesten tegenhouden zodat de temperatuur binnen enigszins leefbaar kon blijven. Alhoewel deze schermen prima dienst konden doen om het zonlicht tegen te houden, werden ze niet altijd als optimaal ervaren. Tegenwoordig zijn er hele andere soorten zonneschermen te verkrijgen. In dit artikel bespreken we twee trends op het gebied van zonwering.

Aan de buitenkant van de woning: schuifluiken
Een nieuwe trend op het gebied van zonwering aan de buitenkant van de woning, zijn schuifluiken. Schuifluiken kunnen van verschillende stijlvolle materialen zijn gemaakt en worden voor het raam geplaatst. Ze kunnen, indien gewenst, weer aan de kant geschoven worden wanneer zonlicht wel gewenst is. Schuifluiken houden de warmte van de zon in de zomer tegen, waar ze in de winter de kou kunnnen tegenhouden en de warmte binnen kunnen houden. Hierdoor wordt het energieverbruik in de woning verminderd: in de zomer hoef je minder veel te koelen, waar je in de winter minder hard hoeft te stoken.

Aan de binnenkant van de woning: zonwerende luxaflex
Een andere trend op het gebied van zonwering betreft zonwering aan de binnenkant van de ramen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten luxaflex op de markt die een zonwerende functie hebben. Dit zorgt ervoor dat je niet per se de buitenkant van je huis hoeft aan te pakken om het zonlicht te weren: je kunt volstaan met het plaatsen van zonwerende luxaflex aan de binnenkant van je ramen. Deze soorten luxaflex zijn in allerlei stijlvolle uitvoeringen te verkrijgen.

Trends op het gebied van zonwering ontwikkelen zich voor zowel de buitenkant als de binnenkant van de woning. Aan de buitenkant kan tegenwoordig gebruik worden gemaakt van luxueuze schuifluiken, waar je aan de binnenkant de mooie zonwerende luxaflex kunt plaatsen. Kijk voor de laatste trends ook eens bij Isoluik Zonwering.

Bron afbeelding: wonen.blogo.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment