Interieur

Leuke tips voor een make-over van je interieur

posted by Mirthe 25 januari 2017 0 comments
 Wil je eens wat anders met je interieur doen, maar weet je niet precies wat of hoe? Wanneer je zelf aan de slag wilt, is het handig om te weten waar je kunt beginnen en hoe je niet teveel tijd kwijt bent aan een interieurverandering. Een snelle make-over van je inrichting kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Als je een halve dag vrij bent en er even de tijd voor neemt, heb je je interieur zo veranderd. Doordat het niet heel tijdrovend en niet heel duur is, kun je je inrichting nog eens wat vaker veranderen!

1. Wanneer je houten meubels in je huis hebt, kun je deze eens in een andere kleur verven. Ook andere materialen zijn te schilderen, dus leef je uit! Accentwanden zijn ook gemakkelijk te schilderen. De kleuren roze en okergeel zijn bijvoorbeeld leuk bij een zwart-witte inrichting. Bij meer robuuste en landelijke meubels staan deze kleuren ook goed.

fotobehang woonkamer

Vind je je meubels wat te kostbaar om zomaar over te schilderen? Dan kun je alleen de wanden onder handen nemen. De uitdaging is dan om een kleur te nemen die je misschien net iets te gewaagd vindt. Probeer het gewoon uit: de plinten en randen afplakken, verf, roller en verfkwasten kopen en na een halve dag is de uitstraling van je kamer compleet veranderd. Vind je een complete wand verven te spannend? Dan kun je ook met vlakken en lijnen werken. Met schilder tape breng je de lijnen aan op de muur en dan kun je een accentkleur of juist een contrasterende kleur gebruiken om een speciaal effect te creëren.

2. Ben je meer het type voor behang, dan is dat ook een goede manier om je interieur te pimpen. Zo kun je kiezen voor een bijzonder fotobehang om je inrichting wat meer te laten spreken. Dit behang is in veel verschillende soorten en stijlen te verkrijgen bij onder meer Pixers. Gepersonaliseerd behang is daarbij zeker ook een optie, want hoe leuk is het om je eigen vakantiefoto’s als inspiratie te gebruiken voor behang? Voor iedere stijl vind je wel een mooi behang.

fotobehang

Je kunt met fotobehang niet alleen je muren bekleden, maar ook je plafond. Met fotobehang op het plafond zorg je ervoor dat de ruimte meer één geheel wordt. Zo kun je in de slaapkamer bijvoorbeeld een lucht op het plafond behangen, zodat je er een relaxte sfeer creëert. Ook in de kinderkamer krijg je een mooi effect met fotobehang op het plafond door bijvoorbeeld sterren op het plafond te behangen.

3. Maak je woonkamer eens in miniatuur na, zodat je gemakkelijk kunt zien hoe je inrichting nu eigenlijk eruit ziet en wat je zou kunnen veranderen. Maak de meest belangrijk meubels ook na in het klein en verschuif die dan een op papier. Zo kun je je bank en eettafel misschien omwisselen en het vloerkleed, de lampen en accessoires op een andere plek neerzetten. Je hele inrichting ziet er zo ineens heel anders uit en je hebt er helemaal niks nieuws voor hoeven kopen! Probeer daarbij ook te letten op hoe je de boekenkast hebt ingedeeld en hoe dat eruit ziet in de rest van de ruimte. Door deze kleine veranderingen ziet je woonkamer er ineens heel anders uit. Wil je wat nieuws, maar is er niet zoveel budget daarvoor? Bloemen, kaarsen in een andere kleur, verschillende kussenhoesjes of spulletjes van tweedehands winkels kunnen al een heel ander effect geven.

Met deze tips kun je snel en gemakkelijk aan de slag met een interieurverandering en ziet je huis er binnen de kortste keren heel anders en nieuw uit! Succes!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment