Interieur

Bonellveringmatrassen; wat zijn de voordelen?

posted by Mirthe 8 april 2018 0 comments

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor iedereen. De keuze van het matras speelt hierbij een grote rol. Het liggen op een nieuw matras kan een feestje zijn, maar het kiezen van een matras kan lastig zijn vanwege de ruime keuze. Tijdens de zoektocht zal je verschillende typen matrassen tegenkomen waaronder een bonellveringmatras.

Wat is een bonellveringmatras?

Een bonellveringmatras is een eenvoudig traditioneel matras waarbij de veren aan elkaar verbonden zijn door middel van spiralen. Dit matras wordt ook wel een binnenveringsmatras genoemd. Deze matrassen variëren in het aantal gebruikte veren per vierkante meter en in de type afdeklaag. Bonellveringmatrassen hebben diverse hardheden afhankelijk van de vorm, de dikte en de hoogte van de veren. Hoe meer veren er gebruikt worden, hoe comfortabeler het matras zal aanvoelen. Gemiddeld variëren de veren tussen de 80 en 150 stuks per vierkante meter. De veren bestaan uit vier of vijf slagen waarvan de buitenste twee slagen groter zijn ook bekend als een zandlopervorm. De veren hebben hierdoor een progressieve weerstand. De afdeklaag kan bestaan uit verschillende materialen waaronder polyester, latex, traagschuim of koudschuim.

Wat is hier het voordeel van?

Ten eerste zorgen de spiralen voor een gelijkmatige druk op het matras. Hoe meer druk op de spiralen, hoe meer tegendruk. Dit zorgt ervoor dat het hoofd, de schouders en de heupen evenveel tegendruk krijgen als de rest van het lichaam. Ook wordt door de tegendruk van de veren de kans op kuilvorming in het matras enorm verkleind. Bovendien heeft het matras door het gebruik van veren een open structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat het matras goed geventileerd kan worden na een nacht slapen. Tijdens de nacht biedt de open structuur ook een voordeel, namelijk vochtregulatie. Hierdoor heb je het nooit te warm tijdens het slapen.
Daarnaast heeft een bonellveringmatras een lange levensduur in vergelijking tot andere matrassen. En tenslotte kan de bonellveringmatras al vanaf een voordelige prijs worden aangeschaft.

De nadelen van het matras

Voor sommigen zal het een nadeel zijn dat het matras niet kan worden gebruikt bij een verstelbare bedbodem. Het matras is daarentegen wel geschikt voor spiraalbodems, boxsprings en lattenbodems. Verder hebben andere typen matrassen over het algemeen comfort zones. Deze zones zorgen ervoor dat matras zich aanpast aan de vorm van het lichaam. Een bonellveringmatras heeft geen comfortzones en hierdoor minder comfort.
Bij het maken van de beste keuze kan je het beste rekening houden met onder andere je lengte, gewicht, postuur, prijs, eventuele allergieën en fysieke klachten.

De lange levensduur van het matras in combinatie met de voordelige aanschafprijs zorgt ervoor dat het matras een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft. Goed voor de portemonnee! Denk dus goed na voor je een nieuw matras in huis haalt.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment