Interieur

Ontdek de vele mogelijkheden van plafondlampen

posted by Mirthe 7 januari 2019 0 comments

Tegenwoordig zijn er veel unieke plafondlampen te koop waarmee je je interieur kunt verlichten. Maar kun jij door het grote aanbod maar moeilijk kiezen en vraag je je af wat er bij jouw interieur past? In dit artikel leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is.

Waar wil je verlichting?

Bij alle interieurs is het belangrijk om van tevoren na te gaan wat je eigenlijk graag zou willen verlichten. Als je zomaar ergens een plafondlamp ophangt, dan zal het resultaat je niet altijd aanspreken! Een plafondlamp kun je bijvoorbeeld hangen boven de eettafel, in de keuken of bij een bank. Verder moet de plafondlamp goed bij de rest van de ruimte passen. Dit is met name belangrijk als je voor een grotere plafondlamp kiest. Ben je op zoek naar meer inspiratie als het gaat om plafondlampen? Neem dan een kijkje op de website van Directlampen.nl.

Plafondlampen in vintage-stijl

Als je een vintage-stijl in je interieur hebt, dan moet je zeker op zoek gaan naar een bijpassende plafondlamp. Gelukkig is er genoeg aanbod in vintage-stijl! Als vuistregel kun je nemen dat je op zoek moet gaan naar een grote lamp van degelijk formaat, met een verweerde look. Oude fabriekslampen of lampen afkomstig van een oude boot kunnen ook prima voor in huis. De slijtageplekken maken elke lamp uniek.

Klassieke en landelijke stijl

Naast vintage-lampen zijn lampen in een combinatie tussen landelijk en klassiek ook een ware trend op dit moment. Dit kunnen bijvoorbeeld oude kroonluchters zijn, gestoken in een modern jasje. Kroonluchters zijn erg stijlvol als plafondlamp en ze vormen een echte eyecatcher in de kamer! Wil je liever iets subtielers? Ook dat kan met een rits hangende lampen op een rijtje naast elkaar, zonder lampenkappen. Deze lampen komen meestal in een warme kleur en geven echt een gezellige sfeer in je huis.

Moderne touch

Heb je een moderne inrichting? Ook dan valt er genoeg leuke plafondlampen te kiezen! Ga bijvoorbeeld eens voor een abstracte en unieke vorm in je huis. Verder zie je ook plafondlampen die zijn afgewerkt met een hoogglans tintje. Materialen als glas en roestvrij staal zijn ook niet meer weg te denken in de wereld van plafondlampen. Ook kun je een moderne look creëren door LED-spotjes in het plafond te monteren. Dit staat vooral erg leuk in je keuken of woonkamer! Ga dus lekker creatief aan de slag. Je hebt meestal maar weinig plek nodig om een nieuwe plafondlamp op te hangen, dus leef je lekker uit!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment