Interieur

Luxe koken in je design keuken

posted by Mirthe 16 augustus 2018 0 comments
Wanneer je ‘design keukens’ leest, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een luxe en moderne keuken. Deze woorden omschrijven inderdaad voor een gedeelte een designkeuken, maar een echte ‘design’ keuken moet aan nog meer voorwaarden voldoen. Ben je benieuwd welke? In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Wat zijn de voorwaarden voor een design keuken?

Wat maakt een keuken nou ‘design’? De keuken moet dan voldoen aan de volgende eisen:
– Een gladde of strakke vormgeving. Dit wil zeggen dat er bijna geen tierlantijntjes en zichtbare grendels aanwezig zijn. Ook zijn de hoeken recht.
– De afwerking is uitmuntend te noemen.
– Het ontwerp is uniek en prikkelend. Geen dertien in een dozijn dus.
– Er is meestal gebruik gemaakt van luxe en duur materiaal.
– De keuken oogt tijdloos.

Design keukens zijn vaak vervaardigd uit dure materialen, waardoor de keuken kwalitatief gezien hoog scoort. Verder wordt er vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren en meestal kiest men een combinatie van hoogglas witte details en een zwart keukenblad. Als er wel gekozen wordt voor kleur, dan zal deze niet de dominante kleur zijn, maar eerder een accentkleur. Daarnaast lijkt de keuken erg ruimtelijk.

In design keukens worden apparaten zoals de oven en ijskast ingebouwd. Hier wordt ook vaak erop gelet dat de handgrepen subtiel weggewerkt zijn en er dus geen zichtbare grendels zijn, zodat het geheel strak oogt.

Design keukentrends

Zoals eerder gezegd, is een design keuken van uitmuntende kwaliteit, met een chic en strakke uitstraling. Je ziet tegenwoordig wel steeds meer dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen in design keukens. Zo kun je bijvoorbeeld voor een keukenblad van hout of keukenlades van RVS gecombineerd met glas kiezen. Deze bijzondere materiaalkeuzes zorgen voor een finishing touch. Een andere trend die we veel zien, is het terug laten komen van kleuren zoals oranje, geel, groen of rood. Gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, geven deze kleuren een warm ambiance in de keuken.

Zijn design keukens prijzig?

Je kunt een design keuken zo duur maken als je zelf wilt en meestal zal een design keuken duurder uitvallen dan een reguliere keuken. De prijs van een design keuken hangt mede af van de exclusiviteit: als er slechts een aantal keukens ontworpen zijn, dan drijft dit de prijs omhoog. Wanneer je je verdiept in de materialen en de afwerkingen, kun je zelf hoogte van de kosten vaststellen. Let er wel op dat je pas van een design keuken kunt spreken, als de keuken aan de zojuist geschreven voorwaarden voldoet.

Past een design keuken bij mij?

Natuurlijk is het een kwestie van smaak of je een design keuken bij jou vindt passen of niet. Ben je meer van een klassieke, industriële of landelijke keukens? Dan zal een design keuken waarschijnlijk niet jouw smaak zijn. Als je daarentegen juist gek bent op een minimalistisch, strak en nieuwerwets design? Dan is de kans groot dat een design keuken van topkwaliteit iets voor jou is! Twijfel je nog steeds? Laat je dan informeren door één van de specialisten van De Studio Keukens en Bad.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment