Interieur

Een draaideurkast aanschaffen

posted by Mirthe 27 mei 2018 0 comments

Wil je je spullen gemakkelijk en veilig kunnen opbergen? Dan is een draaideurkast daar hartstikke goed voor. Er zit namelijk ook een slotje op. Je hebt draaideurkasten in allerlei soorten en maten, dus er is ook voldoende keuze beschikbaar.

Het nut van een draaideurkast

We kunnen gerust zeggen dat een draaideurkast echt handig is. Buiten het opbergen van je spullen kunnen draaideurkasten voor verschillende dingen worden gebruikt:

In de slaapkamer

De draaideurkast is zeer geschikt om te dienen als kledingkast voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Klassiek en geen poespas. Het neemt wel wat ruimte in beslag omdat de deuren naar buiten toe draaien, maar je kunt er wel lekker veel in kwijt.

In de woonkamer

Je kunt het ook gebruiken als opbergkast in je woonkamer. Ideaal om de orde te behouden. Je kunt er van alles in opbergen, zoals het speelgoed van de kids, borden en ander serviesgoed, al je boeken en noem het maar op. Je kunt hem ook op maat laten maken waardoor hij écht aan jouw wensen voldoet.

Op de werkplek

Ze zijn ook geschikt voor op je werkplek om bijvoorbeeld dossiers of gereedschap in op te bergen. Je wilt je werkplek natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten en een draaideurkast kan daar een zeer goede bijdrage aan leveren. Als je goed nadenkt over het ontwerp ervan kun je erop rekenen dat elk stukje optimaal wordt benut. Eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikte draaideurkast beschikbaar!

De voordelen

Een draaideurkast heeft verschillende voordelen. Één ervan is dat je de legplanken naar wens kunt verstellen, zodat je het kunt inrichten zoals jij het wilt. Zoals eerder genoemd zit er ook een slot op. Dat is ideaal voor als je er dingen in wilt opbergen waar niemand anders iets mee te maken heeft of om iets waardevols uit het zicht en achter slot en grendel te bewaren. Een ander voordeel is dat er talloze designs beschikbaar zijn dus je vindt altijd wel iets dat precies bij jouw interieur past.

De nadelen

Echt ernstige nadelen zijn er niet, maar ze best zwaar en vaak moeilijk te verplaatsen in je eentje. Ook zijn ze best prijzig en kosten ze meer dan een normale kast. Ga er maar vanuit dat zo’n €150,- best goedkoop is voor een draaideurkast. Maar ja, dan heb je ook wat! Het is maar net hoe je het bekijkt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment