Interieur

De huidige designtrends op het gebied van meubelen

posted by Mirthe 10 juli 2014 0 comments

Binnen de binnenhuisarchitectuur zijn er verschillende trends te onderscheiden. Dat geldt ook voor de meubels die hierbij worden gebruikt. Hou je van trendy meubels, zoals Mister Design? Dan zijn deze design trends voor meubels echt iets voor jou.

Licht & natuurlijk
Een duidelijke woontrend is het gebruik van licht gekleurde houtsoorten, zowel voor de salontafel als voor de bank of het bed. Hierbij wordt het natuurlijke karakter van het hout extra benadrukt door het hout minimaal te bewerken.

Loungesets voor binnen
Een andere trend die we veel zien is meubels die eruit zien alsof je ze eigenlijk in de tuin zou moeten zetten. Tuinmeubels voor binnen dus. De meubels zijn bijvoorbeeld gemaakt van steigerhout of riet, bieden veel ruimtelijkheid en een gevoel van vakantie.

XXXL eettafel
Samen eten is gezellig en het brengt mensen bij elkaar. Daarom is de extra, extra grote eettafel een musthave. Deze designtafel wordt uitgevoerd in verschillende stijlen, dus ook in de lichte houtsoort trend of in de luchtige tuintrend. Er zijn een veelĀ blogs die hier voorbeelden van laten zien.


c8bf10e7b77cf813db5ca7f8dae94f79
Bron afbeelding: Pinterest

Kleur
Naast natuurlijke tinten zien we ook veel kleur terugkomen in de meubelen van nu. Denk eens aan een turquoise bank, minimalistische design fauteuils in lime groen of knalroze opbergkasten. Geef een kleurrijk meubelstuk wel de kans om in het middelpunt van de belangstelling te staan door naast de felle kleuren ook wat basics aan te brengen.

Strak design
Hoewel natuurlijke vormen nog steeds in zijn en vintage ook veel gezien wordt, is het minimalistische, functionele design ook weer helemaal terug. Zowel uitgevoerd in licht hout als in knallende kleuren. Denk eens aan een vierkante fauteuil of een kast met een strak, maar kleurrijk, lijnenspel.

Transformers
De laatste design trend is die van de multifunctionaliteit. Vooral handig in kleinere ruimtes, zoals een flatje, studentenkamer of slaapkamer. Multifunctionele meubelen zijn meubels die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, zoals een bank die je kunt omvormen tot bed of een bureau dat ook dienst kan doen als trapje naar je hoogslaper.

Kijk ook hier eens