Interieur

De trends op het gebied van vloeren in 2018

posted by Mirthe 23 augustus 2018 0 comments

Een vloer uitkiezen is een belangrijk onderdeel bij de verbouwing van een huis. De vloer neemt een hoop ruimte van de woning in beslag. Ook de meubels moeten goed uitkomen op de vloer die je uitkiest. De juiste vloer zorgt ervoor dat de woning een goede uitstraling krijgt. Maar wat zijn eigenlijk de vloertrends van 2018?

Tegel vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer. Zo’n vloer is makkelijk schoon te maken. Tegenwoordig zijn er tegels in allerlei kleuren en materialen te verkrijgen. Zodoende zijn er altijd wel tegels te vinden die passen bij jouw interieur. Ook met huisdieren en kinderen is een tegelvloer makkelijk. Je hebt een tegelvloer in diverse prijsklassen. Zo kun je iets uitkiezen wat past binnen je budget.

Visgraat vloer

Een visgraat vloer geeft een hele luxe uitstraling aan een woning. Deze vloer valt wel onder de duurdere trends. Als je investeert in een goede visgraat vloer heb je er jarenlang plezier van. Doordat een visgraat vloer vaak gemaakt wordt van hout, moet de vloer wel goed worden onderhouden. Als je deze vloer graag wilt, moet je hier rekening mee houden. Slijtage aan een houten vloer kan een mooi effect geven, dit kan weer een voordeel van een visgraat vloer zijn. Een andere vloer die er veel op lijkt is eenĀ hongaarse punt, dit type valt ook wederom in een vrij dure prijsklasse.

Gietvloer

Een mooie manier om je woning stoer te maken, is een gietvloer te laten storten. Ook bij deze vloer kun je zelf de kleur uitkiezen. Een gietvloer zorgt voor een strak effect in de woning. Daarnaast is een gietvloer goed schoon te houden, dat is voor veel mensen een pluspunt. In steeds meer interieurbladen zie je een gietvloer, duidelijk een trend van 2018. Een gietvloer is vaak wel prijzig in aanschaf, je kunt er vervolgens wel lang plezier van hebben.

Vinyl vloer

Veel trends hebben een terugkomende opleving. Dit geldt ook voor diverse vloeren. Vloeren die een tijdje minder modieus waren zie je nu weer terugkomen. Zo ook met de vinyl vloer. Deze vloer is in veel verschillende soorten te verkrijgen, zo kan je iets uitkiezen wat aansluit bij jouw smaak. Heb je een minder groot budget? Dan is een vinyl vloer een goede keuze. Het nadeel is dat deze vloer een mindere kwaliteit heeft ten opzichte van bijvoorbeeld een visgraat vloer. Heb je maar weinig geld te besteden en wil je toch iets moois? Dan is een vinyl vloer een prima alternatief.

Dit zijn vier vloeren die op het moment erg trendy zijn. Elke vloer heeft zo z’n voor en nadelen. En de verschillende vloeren passen weer bij diverse interieurs.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment