Tuin

Dit zijn dé tuintrends van zomer 2018

posted by Mirthe 7 augustus 2018 0 comments

Je eigen urban jungle of toch liever een bohemien achtertuin vol kleurrijke bloemen en accessoires? Deze zomer kan het allebei. Dit en nog veel meer, als we kijken naar de tuintrends voor 2018. Is jouw tuin een grote wildernis die echt op de schop moet? Of ziet je tuin er al jarenlang zo-zo uit en wil je nu eens een echt mooie buitenplek voor jezelf creëren? Wij geven je inspiratie en tippen je over de must know tuintrends van het moment!

Groen, groener, groenst

Je zou zeggen dat je tuin al groen genoeg is door de bomen en planten die erin staan, maar niets is minder waar. Dit jaar kan het niet groen genoeg zijn! Wil je dat jouw stadsoase er helemaal up to date bij ligt dit jaar? Kies dan voor tuinmeubelen in het groen. De precieze kleur maakt niet uit en mag variëren van fris zeegroen tot modieus mintgroen. Ook leuk is om verschillende tinten groen met elkaar te combineren. Zo tover je jouw tuin direct om in een echte stadsjungle!

De hoogte in: verticaal tuinieren

Met name voor degenen die geen enorm stuk land aan hun huis hebben grenzen, is dit een gouden tip: ga de hoogte in! Verticaal tuinieren wordt steeds populairder, met name in stadstuinen waar de ruimte vaak beperkt is. Typ op Pinterest of Instagram ‘’vertical garden’’ in en je zult worden overspoeld met inspiratie voor verticale tuinen. Van trapsgewijs opgehangen planten tot gestapelde kratten gevuld met de mooiste bloemen. Creativiteit is key.

Meer ruimte beschikbaar? Ga voor een zwembad!

Voor de geluksvogels onder ons die wel een enorm stuk grond tot hun beschikking hebben: heb je ooit al overwogen om een zwembad in je tuin te nemen? Klinkt superdeluxe en een tikje extravagant maar tegenwoordig is dat echt niet meer het geval. Zwembaden zijn er natuurlijk ook in bescheiden formaten – perfect als je in de zomer wel lekker wilt afkoelen maar geen behoefte hebt aan een wedstrijdwaardig bad van Olympische proporties. Goed excuus ook weer om vaker feestjes te geven. Pool party, anyone?

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment