Tuin

Aanpassingen van je tuin die je woning veiliger maken

posted by Mirthe 22 april 2016 0 comments
tuintrends 2016

Bij het design voor de tuin denken we voornamelijk aan manieren waarop we zo comfortabel mogelijk kunnen genieten van het buiten zijn. Een terras waar we lekker van de zon kunnen genieten en verlichting waardoor we ook in de zomeravonden heerlijk buiten kunnen zitten.

Bij het design van de tuin zou er eigenlijk ook gedacht moeten worden aan de beveiliging van de woning. Een slimme inrichting van de tuin kan de inbraakveiligheid van een woning namelijk significant verbeteren. Dit hoeft overigens niet ten koste te gaan van het uiterlijk van de tuin en de mate waarop we kunnen blijven genieten van het buiten zijn. Door goed na te denken over de beveiliging van de woning en kleine aanpassingen te maken kunnen grote verschillen gemaakt worden. De volgende aanpassingen die je in de tuin kunt maken zijn hier goede voorbeelden van.

Verlichting bij deuren met sensoren

Voor de buitenverlichting moet niet alleen nagedacht worden hoe de tuin sfeervol verlicht kan worden of hoe je ’s avonds lekker in de tuin kunt vertoeven. Verlichting speelt namelijk ook een belangrijke rol bij de beveiliging van de woning. Vooral de deuren van het huis moeten goed verlicht worden zodat inbrekers niet ongezien aan sloten kunnen rommelen. De beste manier om dit te doen is om buitenverlichting met bewegingssensoren bij de deuren te plaatsen. Deze hoeven niet de gehele nacht aan te blijven maar springen aan wanneer iemand in de buurt van de deur beweegt. Dit heeft tevens een afschrikkend effect en waarschuwt je binnenshuis dat er iemand bij de deur staat.

Zicht in de tuin open houden

Een inbreker is altijd op zoek naar huizen waar ongezien binnengekomen kan worden. Om deze reden adviseren we dan ook om buitenverlichting te installeren bij de deuren van de woning zodat dit geen donkere plekken zijn waar een inbreker ongezien aan de sloten kan rommelen. Dit geldt ook voor struiken naast de woning of hoge heggen die rondom de tuin staan. Hierdoor wordt het zicht op een eventuele inbreker ontnomen en dit werkt in zijn of haar voordeel. Door heggen en struiken in de tuin kor getrimd te houden blijft het zicht open en is er geen mogelijkheid voor een inbreker om ongezien een raam of deur te bereiken.

Beveiligen met stekels en steentjes

De eerste twee tips zijn nauwelijks aanpassingen aan het bestaande design van je tuin. Er zijn echter wel specifieke aanpassingen die gedaan kunnen worden waardoor de inbraakbeveiliging wordt verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan planten met stekels die onder een raam wordt geplaatst. Hierdoor worden de ramen moeilijk bereikbaar. Ook kan er gedacht worden om steentjes in de tuin te plaatsen. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit maar zorgt er ook voor dat mensen niet ongehoord bij de woning kunnen komen. Het geluid van krakende steentjes is immers duidelijk hoorbaar als iemand hier overheen loopt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment