Interieur

Design sloten, de finishing touch voor je interieur

posted by Mirthe 24 juli 2016 0 comments

De meeste mensen denken niet of nauwelijks na over de keuze van sloten voor hun woning. Meestal worden de standaard sloten gekozen in een zilver kleur. Hoewel natuurlijk de beveiliging die de sloten bieden altijd voorop moet staan. Hoeft dit niet perse ten koste te gaan van het design van de woning. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur slot en hiermee een groot verschil maken qua design. De meeste sloten zijn namelijk ook standaard in een zwart of koper kleur verkrijgbaar. Wanneer je echt de finishing touch aan je interieur wilt geven dan maak je gebruik van de design sloten van de slotenmaker Zeist. De juiste sloten zijn namelijk de kleine details die een interieur afmaken en net dat beetje extra meegeven.

Wat zijn design sloten?

Om precies te definiëren wat design sloten zijn is best moeilijk. Eigenlijk zouden we kunnen zeggen dat alle sloten die niet standaard zijn als design sloten beschouwd kunnen worden. Het zijn sloten die anders vormgegeven, andersgekleurd en geen standaard modellen zijn. Wanneer dergelijke sloten gebruikt worden dan kunnen deze vaak beter bij het design van een interieur passen dan de standaard sloten. Omdat een succesvol interieurdesign vaak aankomt op de kleinste details is dit meestal net de finishing touch die een interieur nodig heeft.

Sloten die bij je interieur passen

Design sloten zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Het is deze grote variëteit in keuzes die de sloten de benaming design geven. Om je een idee te geven van de mogelijkheden met design sloten van slotenmaker Zeist geven we een aantal voorbeelden. Ieder voorbeeld geeft een type interieurstijl en een slot dat hier goed bij past qua design.

Bij een modern interieur past bijvoorbeeld goed een modern slot. Denk hierbij aan sloten met een elektronische toepassing. Je zou een slim slot kunnen gebruiken die geopend wordt met een vingerafdruk, cijfercode of je mobiele telefoon.

Een klassiek interieur combineert natuurlijk niet goed met een modern slot. Hiervoor kunnen beter sloten gebruik worden die klassiek zijn vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een vormgeving van het slot met mooie ronde vormen en de keuren zwart of koper.

Industriële interieurs komen dan weer juist beter tot hun recht wanneer zilver kleuren gebruikt worden. Ook kenmerkt dit type interieur zich door het gebruik van grote accessoires. Als design slot kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een groot slot dat simpel vormgegeven is met een zilver kleur.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment