Interieur

Geef je tuin een totaal andere look met (matras)kussens!

posted by Mirthe 22 juni 2018 0 comments

Met het mooie voorjaarsweer van de afgelopen weken, zitten we met z’n allen weer veel buiten. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen, naast het interieur binnenshuis, ook aandacht besteden aan het tuinmeubilair. Op die manier vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten. De tijd waarin plastic stoelen en tafels de Nederlandse tuinen domineerden is inmiddels wel voorbij. En was een paar jaar geleden vooral steigerhout erg geliefd, tegenwoordig is vooral de industriële look sterk in trek. De tuinmeubels van nu zijn gemaakt van robuuste materialen zoals hout in combinatie met staal. Maar ook meubelen van natuurlijke materialen zijn erg populair op dit moment. Rieten stoeltjes bijvoorbeeld, of meubels gemaakt van bamboe. Deze materialen zijn ook goed te combineren met de industriële look. Een andere trend van dit jaar is de grote loungeset.

Hoe groter, hoe beter lijkt het devies van 2018 te zijn, en daarbij zijn de loungesets van nu vaak afgewerkt met staal en zit je tamelijk laag bij de grond. Kijk voor een overzicht van de leukste tuintrends voor dit jaar op: https://www.designfordelight.nl/de-tuintrends-van-2018/

Eindeloos variëren in de tuin

De trends van 2018 zijn prachtig en ogen mooi strak, maar daarom is het juist zo fijn om met behulp van kussens je tuinmeubilair wat op te leuken. Bovendien zit je dan ook nog eens stuk comfortabeler. Waar kussens vroeger, in de tijd van de plastic stoeltjes, een ietwat oubollig uiterlijk hadden (brede strepen in blauw- en groentinten die net niet bij elkaar pasten, of wat te denken van het alom bekende bloemetjesmotief?) is dat nu al lang niet meer zo. Er zijn talloze kleuren en materialen verkrijgbaar en als je de goede kussens kiest, kan dat je tuinset juist helemaal ophalen. Daarnaast bieden de kussens van nu de mogelijkheid om eindeloos te variëren en zo in een handomdraai een heel andere uitstraling in je tuin te realiseren. Ook met het oog op eventuele vlekken na een diner of als gevolg van spelende kinderen. Trendy matraskussens zijn dan ook het perfecte accessoire voor buitenshuis.

Kussens op maat

Zoals gezegd kun je met de juiste keuze voor kussens je tuinset helemaal opfrissen. Vooral bij de industriële look zorgen kussens ervoor dat je set een wat landelijker en zachtere sfeer uitstraalt. Niet alleen met de materiaalsoort, maar ook met gebruik van kleur kun je veel doen, zeker als de kleuren van je kussens terugkomen in andere accessoires van je tuin of in planten. Bovendien is het bij veel winkels mogelijk om je kussens op maat te laten maken en kun je daarnaast kiezen uit een ruim assortiment van verschillende stoffen, om op die manier een unieke zithoek voor buiten te creëren. Laat de zomer maar komen!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment