Interieur

Dubbel glas en kozijnen in uw droomhuis

posted by Mirthe 7 juli 2016 0 comments

U ziet uw droomhuis voor u, en het valt u onmiddellijk op dat de ramen voor een groot deel de look van uw woning bepalen. De perfecte ramen bestaan uit kunststof kozijnen met een stijlvolle uitstraling, gecombineerd met uitstekend isolatieglas.

Ramen die optimaal isoleren
In het hedendaagse ideale huis horen perfect isolerende ramen. Een grote factor van de isolatie is het materiaal van de kozijnen, in combinatie met glas met een hoge isolatiewaarde. Dit scheelt alvast heel wat in uw budget voor stookkosten.

Kies standaard voor isolatieglas
Tegenwoordig worden alle nieuwe ramen in Nederland standaard voorzien van isolatieglas HR++. Alle fabrikanten voorzien hun kozijnen hierop. Dit HR++ glas bestaat uit een dubbele glasplaat waartussen een ruimte met gas is aangebracht. Dit gas isoleert zowel tegen warmte als tegen kou. De temperatuur in uw huis wordt perfect geregeld mits buiten- en binnentemperatuur zich niet gaan mengen. Deze ramen met isolatieglas verhogen het comfort in uw woning, en uw energiekosten dalen aanzienlijk.

shutterstock_163922306

Isolatieglas plaatsen in bestaande kozijnen?
Het is mogelijk om uw huis beter te isoleren zonder dat u overal nieuwe ramen moet plaatsen. Meestal is het mogelijk om in bestaande kozijnen het huidige glas te vervangen door dubbel glas of HR++ glas. Vraag advies aan een specialist. Hij weet precies of dit dikkere glas in uw huidige ramen kan passen. Tevens bekijkt hij samen met u of uw kozijnen sterk genoeg zijn. Eventueel worden er sterkere scharnieren aangebracht.

Kozijnen toch vervangen?
Soms is het onmogelijk om het isolatieglas in uw huidige kozijnen te plaatsen. Misschien zijn de kozijnen niet geschikt of zijn de kosten te hoog. In die gevallen kunt u overwegen om toch uw kozijnen te laten vervangen en nieuwe te laten plaatsen samen met isolatieglas. U bent in ieder geval zeker dat u uw investering zult terug verdienen. Daarnaast verhoogt u het comfort van uw woning. Bovendien verkrijgt u met nieuwe kozijnen de look en de uitstraling die u voor uw droomhuis voor ogen had.

shutterstock_199943579

Eindeloos veel mogelijkheden
Kunststof kozijnen worden in Nederland het meest gekozen. De isolatiewaarde van kunststof is hoog en deze kozijnen vragen weinig onderhoud. Kunststof kozijnen bieden enorm veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een klassieke of een moderne look. U heeft keuze uit eindeloos veel kleuren. Kunststof kozijnen bestaan zelfs in houtlook. Aluminium kozijnen zijn strakker van uitzicht en passen uitstekend bij de ‘industriĆ«le’ look van woningen. Aluminium vergt weinig onderhoud en is bestand tegen krassen. Stalen kozijnen zijn enorm sterk en zijn daardoor uiterst geschikt voor grote glasoppervlakken. Dit versterkt de strakke en design look van uw gevel. Wilt u een meer klassieke of authentieke uitstraling, dan kiest u voor houten kozijnen. Het voordeel van hout is dat u het kunt bewerken. U kunt het hout al eens een andere kleur geven. Zijn er krassen, dan kunt u het wat bij schuren en opnieuw verven. Houten kozijnen kunnen, mits goed onderhoud, tot wel 25 jaar of langer meegaan.

In het kort kunnen we stellen dat kozijnen samen met degelijk isolatieglas een belangrijk element zijn voor uw droomhuis. Als u de juiste keuze maakt, geniet u er nog heel wat jaren van.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment