Klussen

Moderne daken: isolatieplaten en zonnepanelen

posted by Mirthe 18 augustus 2014 0 comments
zonne energie

Op moderne daken krijgen zaken als isolatie en zelfs energiewinning steeds een groter plekje. Waar men zich eerst alleen bezighield met het warm houden van het huis door de daken te isoleren, gaat men nu immers zelfs een stapje verder door zelf energie op te wekken. In dit artikel gaan we op deze twee dingen in.

Daken isoleren
Om ervoor te zorgen dat de warmte in ons huis ook netjes in ons huis blijft, proberen we op vele manieren ons huis te isoleren. Wanneer het aankomt op het dak, is het verstandig hiervoor dakisolatieplaten van Hardeman te gebruiken. Deze platen zorgen ervoor dat de warmte van je huis in je huis blijft, maar zorgen er ook voor dat de kou in de winter minder goed binnenkomt. Deze isolatieplaten voor je dak hebben dus een dubbele werking en zijn daarom tegenwoordig eigenlijk onmisbaar.

Nog moderner: zelf energie opwekken
De meest moderne daken maken niet alleen gebruik van isolatieplaten, maar gaan zelfs verder dan dat door zelf energie op te wekken. Dit gebeurt middels zonnepanelen. De korte uitleg van wat deze panelen voor je doen, is dat ze zonlicht omzetten in energie. In plaats van dat je energie afneemt van je energieleverancier, ga je op deze manier je eigen energie verbruiken. Alhoewel de aanschaf van deze panelen relatief veel geld kost, zal je hiermee een hele hoop geld kunnen besparen op je energierekening. Zo verdien je de aanschafkosten van iedere zonnepaneel na een aantal jaren terug.

Moderne daken zijn niet alleen voorzien van dakstenen, maar hebben allerlei extra toevoegingen om het huis te isoleren en energie op te wekken. Isolatieplaten op het dak helpen voor het eerste, waar een zonnepanelensysteem ervoor zorgt dat er energie wordt opgewekt. Beide helpen je op langere termijn geld te besparen, waardoor de aanschaf uiteindelijk erg voordelig kan zijn.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment