Tuin

Tips om wespen op afstand te houden

posted by Mirthe 20 maart 2018 0 comments

Wespen vormen voor veel mensen een grote ergernis! Niet alleen is het vervelend dat de wespen voortdurend op je zoete lekkernijen zitten, ook kunnen ze voor een venijnige steek zorgen. Vaak blijkt het erg lastig om een wespennest zelf te verwijderen. In het bijzonder wanneer het om een wespennest in een boom, of bijvoorbeeld tussen je muren gaat. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om wespen op afstand te houden. Bovenal is het verstandig om de kieren in je muren regelmatig te laten dichten. Dit verkleint de kans dat de wespen een nest bouwen tussen je muren.

Voor het op afstand houden van wespen heb je geen dure bestrijdingssprays nodig. Vaak is het met restafval of bijvoorbeeld kruiden mogelijk om de wespen af te schrikken!

Tip 1: gebruik koffiepoeder op je terras

Een van de mogelijkheden om wespen op afstand te houden, is het gebruik van koffiepoeder. Strooi het koffiepoeder in een bakje en steek het vervolgens aan met een aansteker of lucifer. Hoewel dit kort voor een naar geurtje op je terras zal zorgen, houdt het de wespen op afstand! Je kunt het bakje met koffiepoeder natuurlijk ook aan de rand van je terras of net in het gras zetten. Zo heb je minder last van de geur!

Tip 2: wespen op afstand houden met kruidnagel

Naast koffiepoeder kan ook het gebruik van kruidnagel helpen bij het op afstand houden van wespen. De kruidnagel kun je in een halve citroen of sinaasappel drukken! Het is verstandig om meerdere kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel te duwen, om het effect te vergroten. Een alternatief is het gebruik van een bakje water waarin je de kruidnagels legt. Net als bij de geur van koffiepoeder, zal ook de geur van kruidnagel de wespen verjagen. In dit geval heb je zelf minder last van de geur.

Tip 3: steek wierrook aan op je terras

Een derde tip die we je kunnen geven, is het gebruik van wierrook op je terras. Steek de wierrookstokjes in de grond rondom je terras en steek ze aan. De wind zal de geur enigszins verspreiden, waardoor deze niet te sterk wordt. Lees hier nog meer tips om wespen te verjagen.

Bron: debestrijdingsbrigade.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment