Klussen

Wat zijn de werkzaamheden van een dakdekker?

posted by Mirthe 13 februari 2017 0 comments

Het dak van je woning: je kijkt er niet snel naar om, maar het is wel van belang dat de kwaliteit goed blijft. Wanneer je er niets aan doet, bestaat namelijk de kans dat het dak na verloop van tijd gaat lekken en dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Maar een dakdekker kun je voor veel meer werkzaamheden inschakelen. In de onderstaande tekst lees je enkele werkzaamheden waarvoor je een dakdekker in kunt schakelen.

Dakbedekking aanbrengen
Het werk van een dakdekker bestaat voornamelijk uit het aanbrengen van dakbedekking. Het kan hier zowel gaan om het bedekken van een rieten dak als een pannendak. Daarnaast kan een dakdekker ook ingeschakeld worden voor het bedekken van een plat dak op bijvoorbeeld een garage of een uitbouw van een woning.

Dakisolatie
Wil jij geld besparen op de maandelijkse energierekening? Dan is het aanbrengen van dakisolatie een belangrijke eerste stap. Warmte stijgt altijd op en wanneer je geen isolatie in het dak hebt, trekt de warmte dus snel naar buiten. Een dakdekker kan dit voorkomen door jouw dak van de juiste isolatie te voorzien. Door isolatie te laten plaatsen gaan de stookkosten flink omlaag, want de warmte blijft immers langer in je woning. Een dakdekker kan zowel een hellend dak als een plat dak voorzien van isolatie.

Dakonderhoud
Om lekkages te voorkomen, moet je dak goed onderhouden worden. Dit wil niet zeggen dat je iedere week het dak op moet om de boel te controleren en te onderhouden, maar het is wel aan te raden dit minimaal één keer per jaar te doen. Vind je het zelf te eng om op zo’n hoogte te werken? Schakel dan een dakdekker in voor het uitvoeren van het onderhoud. Hij kan het mos en overige rommel van je dak verwijderen en het dak inspecteren op zwakke plekken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment