Interieur

Tips voor het maken van je eigen meubels

posted by Mirthe 15 januari 2021 0 comments

Bij mij begon deze plezierige bezigheid voorzichtig. Later werden er stukken opgemaakt of aangemaakt. En als je wel eens een kast of ander meubel van een bouwtekening afleest en in elkaar zet, kom je vaak op ideeën om zelf iets te ontwerpen. Geleidelijk aan ging het steeds verder tot ik meubels soms zelf ging maken. Het geeft heel veel voldoening want je kunt er naar eigen smaak je creativiteit de vrije loop laten.

Maken naar jouw wensen

Je kent het vast wel; je hebt een kastje nodig en er is zoveel keus, maar toch is het kastje dat je in je hoofd hebt onbetaalbaar of nergens te vinden. Het moet verschillende planken of verdiepingen hebben zodat je alles netjes erin kwijt kunt. Nou, ga aan de slag en maak een tekening van hoe je het hebben wilt. In de bouwmarkt koop je voor niet al te veel geld de juiste materialen.

Je kunt helemaal naar eigen idee te werk gaan. De handgrepen op het kastje, wil je er een slot op? Wat voor pootjes komen eronder? Of nog leuker: geef je meubels wielen. Dat maakt het voor mij helemaal af. Super praktisch en je hoeft niet te sjouwen en je rijdt de meubels met wielen zo naar waar je maar wilt. Het geeft je optisch meer ruimte omdat het meubelstuk van de grond af is. En het is veel hygiënischer, want het maakt doordat het verplaatsbaar is heel erg makkelijk schoon.

Originele meubels

Je krijgt ontzettende leuke meubels op deze manier, want alles wat je zelf maakt daar is er maar één van. En dat inspireert en maakt vrolijk. Want laten we eerlijk zijn de meeste huizen zijn ingericht op dezelfde saaie manier met bijna identieke meubels. Dat is fantastisch als je daar van houdt, maar je ziet het aan meubels of ze met aandacht en liefde gemaakt zijn of dat het een massaproduct is zonder enige uitstraling. Probeer eens wat meer zelf te maken, daar haal je heel veel voldoening uit. En de accessoires die maken het meubel af, denk aan de handgrepen en wieltjes, doe eens wat ideetjes op bij wielenoutlet.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment