InterieurKlussen

Keukenrenovatie in plaats van een nieuwe keuken

posted by Mirthe 29 juli 2020 0 comments

Keukenrenovatie wordt steeds vaker toegepast tegenwoordig. Dit komt omdat de keuken opbouw vaak nog prima functioneert maar men toch graag een andere uitstraling van de keuken wil. Zo kun je bijvoorbeeld met andere kastfronten, handgrepen en kraan van je huidige keuken een compleet andere keuken maken. Maak van een landelijke keuken een strakke design keuken. Omgekeerd kun je van een strakke designkeuken ook een landelijke keuken maken. Zo kun je de stijl van de rest van het interieur makkelijk en snel doortrekken naar de keuken. Je hoeft niet te breken en te hakken. Je kunt je huidige keuken binnen één dag omtoveren naar de stijl die precies bij jou en jouw stijl past.

Wat zijn de voordelen van een keukenrenovatie?

Wanneer jouw keuken eigenlijk nog in goede staat verkeert dan is vervangen niet noodzakelijk . Als je toch een andere uitstraling wil dan kun je dat simpel doen door middel van een keukenrenovatie. Je hoeft bij een keukenrenovatie niet je oude keuken te verwijderen. De achterwand van de keuken hoeft niet opnieuw aangebracht te worden. Je hoeft niet op zoek naar een nieuwe keuken en de indeling van de keuken blijft hetzelfde. Alleen de fronten van kasten en lades wordt anders en als je echt wil veranderen kun je ook een nieuw aanrechtblad laten plaatsen. Zo lijkt het of je een geheel nieuwe keuken hebt aangeschaft! Om alles zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten is het wel van belang dat je keuken door specialisten wordt opgemeten. Zo ben je ervan verzekerd dat er naderhand geen lekkages ontstaan.

Jouw keuken opknappen is goedkoper dan een nieuwe keuken aanschaffen

Je kunt je keuken opknappen wanneer je keuken niet meer zo goed bij jouw smaak of bij je interieur past. Een nieuwe keuken kost je al gauw een klein vermogen. Je kunt natuurlijk een eenvoudig keukenblok kopen en er voor kiezen het keukenblok zelf te plaatsen. Maar als de oude keuken verwijderd wordt, kom je altijd voor verrassingen te staan.  Zo kan het zijn dat je ook de tegels tegen de muur moet verwijderen en nieuwe dient te plaatse n. Of de afvoer zit niet op de juiste plaats, of je moet de elektriciteit verleggen. Bij een nieuwe keuken komen altijd bijkomende kosten. Wanneer je jouw keuken opknapt blijft het hele blok gewoon staan. Je laat eenvoudig nieuwe kastdeuren en ladefronten plaatsen als je wilt voorzien van nieuwe handgrepen. Het geheel wordt afgewerkt met een nieuw aanrechtblad voorzien van een mooie kraan.

Met een keukenrenovatie jouw keuken opknappen

Wil je een nieuwe keuken of kan het keukenblok nog een aantal jaren mee? Wanneer het laatste het geval is bekijk dan eens of een keukenrenovatie iets is voor jou is. Je kunt met een keukenrenovatie snel jouw keuken opknappen. Kies voor een luxe-, strakke- of landelijke uitstraling. Een keukenrenovatie kan snel, is goedkoper dan het aanschaffen en plaatsen van een nieuwe keuken en wordt precies zo uitgevoerd als jij dat graag wil.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment