Interieur

Tips voor een mannelijker interieur

posted by Mirthe 23 februari 2018 0 comments

Als er ergens het verschil tussen de man en de vrouw naar voren komt, dan is het wel de inrichting van het interieur. Dit leidt dan ook regelmatig tussen meningsverschillen tussen mannen en vrouwen. Wanneer de man een mannelijk ingerichte kamer heeft, dan zal de vrouw zijn interieur ongetwijfeld inrichten met accessoires zoals een roze schaal met kaarsen en in de bank allerlei kussentjes leggen. Hiermee verliest het interieur zijn mannelijkheid natuurlijk. Daarom de zes beste tips voor echt mannelijk interieur.

Metaal

Mannelijkheid en metaal, vooral niet gepolijst en met deuken, gaan heel goed samen. Hoewel dit niet altijd van toepassing is, bijvoorbeeld een roestvrijstalen keukenblad kan de vrouw ook nog wel waarderen. Metalen accessoires behoren dan ook tot een mannelijk interieur, zoals stalen koffiekan, of een metalen hanglamp. Wanneer een man het interieur helemaal mannelijk wil maken dan zet hij er meubels van metaal in, of een metalen locker die hij als kledingkast kan gebruiken. Voor een mannelijk interieur is metaal eigenlijk onmisbaar.

Steigerbuizen

Ook van metaal, wat een heel stoere look aan het mannelijk interieur kan geven, zijn steigerbuizen. Creëer een stoere bouwvakkers look door bijvoorbeeld gebruikte steigerbuizen in het interieur te verwerken. Je kan met gebruikte steigerbuizen van alles doen, zoals een boekenkast bouwen of gebruik het in combinatie met steigerhout, zodat je er stoere planken tegen de muur van maakt. Maar je hoeft ze niet perse functioneel in te zetten. Steigerbuizen staan ook stoer als je ze gewoon tegen het plafond of de wand plakt. Omdat steigerbuizen in het interieur momenteel enorm populair is, kun je op internet genoeg voorbeelden vinden om er inspiratie uit te halen. Tevens zijn ook mogelijkheden genoeg mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met steigerbuizen. Via bijvoorbeeld ReclameMaterialen.com kun je deze eenvoudig bestellen.

Afwerking (of juist niet)

De ideale interieurstijl voor mannen is een industrieel interieur. Het belangrijkste voordeel aan deze stijl is, dat je niet hoeft af te werken. Plafondplaten hoef je niet netjes weg te werken. Een muur waar alle oorspronkelijke elementen nog goed zichtbaar zijn, zoals afgebladerde verf, zichtbare bakstenen en open en niet geschilderde ventilatiebuizen aan het plafond. Zo zie je maar, dat een interieurstijl wat nu een trend is, ook heel goed een mannelijk interieur blijkt te zijn. Nu is het niet zo dat je helemaal niets hoeft af te werken. Zorg wel voor wat contrast door bepaalde oppervlaktes wel netjes af te werken. Het industriële effect wordt zo nog eens extra benadrukt.

Hout

Ook hout en mannelijkheid gaan samen. En dan hebben we het niet over het nette bewerkte en glad gemaakte en afgelakte hout, maar over houthakkers met van die echte houthakkersoverhemden aan, die net een verse boom om hebben gehakt. Zorg dus dat in het mannelijk interieur alleen plaats is voor ruw hout met vooral veel zichtbare knoesten en ook boombasten doen het goed, zodat het net lijkt alsof de man dit zojuist uit het bos gehaald heeft.

Leer

Het kan natuurlijk zijn dat als je je interieur ingericht hebt met hout en metaal, dat het zelfs voor de man wat grof en wild kan overkomen. Daar is wel een oplossing voor, om de sfeer op een wat mannelijker manier te verzachten: leer. Er zijn genoeg accessoires en elementen te bedenken van leer die uitstekend in een stoer mannelijk interieur passen. Denk alleen wel aan de kleur. Hoewel wit leer voor het contrast natuurlijk wel kan moet je vooral donker gekleurd leer gebruiken. Een perfecte combinatie is bijvoorbeeld een lederen bankstel of lederen stoelen. Wil je een mannelijk interieur met ook nog eens stijl, dan plaats je een Chesterfieldbank.

Details

Maar alleen een mannelijk interieur is niet voldoende, want juist door de details laat je zien dat er een man woont. Zo is een drankenkast of een grote koelkast met drank onontbeerlijk in een mannelijk interieur. Naast een echte houten bar, kun je ook overwegen om een globe bar aan te schaffen. De globe laat je normaal dicht, maar om open je om je bezoek te imponeren, zodat iedereen kan zien dat je ook aan de details hebt gedacht.

Bron afbeelding: curials.com/nl/

Kijk ook hier eens

Leave a Comment