Interieur

Nieuwe trend: een foto op hout

posted by Mirthe 6 oktober 2014 0 comments

Niet alleen aan de meubels of de vloer besteed je aandacht, ook de muren zijn belangrijk. Grote witte vlakken kunnen mooi en functioneel zijn, maar vaak is het toch net even wat leuker om daar iets op te hangen. Een foto, bijvoorbeeld.

Foto’s
Fotorolletjes zijn iets uit een ver verleden geworden. Tegenwoordig worden zo goed als alle foto’s gemaakt met een digitale camera of een smartphone. Dat levert een enorme hoeveelheid fotomateriaal op, die in veel gevallen uitsluitend op de computer te zien is. Jammer, want er zitten ongetwijfeld prachtige foto’s bij, die het aan de muur erg goed zouden doen.

Afdrukken op hout
Foto’s worden traditioneel op papier afgedrukt. Zo’n foto hang je in een mooie lijst en je kunt het resultaat bewonderen. Maar met moderne technieken is er heel wat meer mogelijk. Zo kun je foto’s ook op hout laten afdrukken. Voor mensen is hout door de geschiedenis een belangrijk materiaal geweest. Hout kon worden gebruikt als bouwmateriaal, brandstof en om decoratieve objecten van te maken. Hout voelt voor ons prettig en vertrouwd aan. En daar komt nu een nieuwe toepassing van hout bij: foto’s afdrukken op hout.

Effect
Met een foto op hout combineer je twee dingen, het vertrouwde hout én de mooie foto. Je kunt je voorstellen welk bijzonder effect deze combinatie aan je muur zal hebben. Ook buitenshuis zijn er mogelijkheden voor een dergelijke afdruk. In combinatie met tekst kun je er een prima naambord voor je huis of je winkel van maken.

Zelf doen
Thuisprinters kunnen niet op hout afdrukken. Gelukkig kun je dit online wel geregeld krijgen. Via online-software kun je zelf precies bepalen welke foto je met welk effect afgedrukt wilt hebben. Het resultaat krijg je thuisgestuurd.

Kijk ook hier eens