Interieur

Industriële inrichting in jouw huis: 3 manieren

posted by Mirthe 12 oktober 2016 0 comments

Een industriële inrichting is tegenwoordig hip! Het is een beetje afgekeken van de inrichting van oude fabrieksgebouwen en scholen. In september verschenen er al enkele kenmerken van een industriële look in het interieur online, net als wat algemene tips en inspiratie om de trend in jouw woonkamer te halen. Heb je behoefte aan wat meer praktische ideeën? In dit artikel hebben we drie ideeën speciaal voor jou op een rijtje gezet!

Lampen

Verlichting is een van de essentiële benodigdheden in huis, maar dit betekent niet dat het lelijk hoef te zijn. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om er een industriële inrichting van te maken! Denk bijvoorbeeld aan een lamp die een betonnen kap heeft, maar ook met metaal is veel te bereiken. Zo heb je bijvoorbeeld een metalen kap voor lampen die aan het plafond hangen, maar ook aan muur bevestigd kunnen worden. Wil je een tintje vintage toevoegen? Ga dan voor een uitrekbare lamp! Nog een idee voor industriële lampen is een metalen rooster over de lamp zelf heen.

lampen

Meubels

Niet alleen met accessoires zoals lampen kun je een industriële look creëren in huis. Meubels zijn er ook een essentieel onderdeel van! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor massieve meubels die een stoere uitstraling geven, zoals het bureau dat je hieronder ziet. Dit zou je ook kunnen toepassen voor bijvoorbeeld kasten.

meubels

Daarnaast kun je kiezen voor meubels waarin metaal zit verwerkt. De stoelen op de foto zijn hier slechts een voorbeeld van (en daarbij ook ietwat vintage getint, maar het is best leuk om stijlen te combineren). Je zou ook kunnen kiezen voor een robuuste vorm van metaal, bijvoorbeeld voor onder de tafel.

stoelen

Gietvloer

Voordat je überhaupt aan de slag gaat met de inrichting van jouw huis, is het handig om eerst te bedenken wat je graag met de vloer zou willen doen. Als je kiest voor een industriële look in huis, denk je misschien als eerste aan beton. Logisch, want dit is kenmerkend voor de woontrend. Er zijn echter meer mogelijkheden met een gietvloer. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende kleuren. Hierdoor kun je kiezen voor een lichtere of juist donkere vloer in huis, het is maar net wat bij jouw industriële inrichting past! Daarbij zijn er verschillende materialen beschikbaar, dus er zijn mogelijkheden zat.

krukjes

Nu je een idee hebt van de mogelijkheden bij een industriële inrichting, kun je aan de slag! Wat wordt jouw eerste punt van aanpak?

Kijk ook hier eens

Leave a Comment