Tuin

Maak je tuin recreatief met een opzetzwembad

posted by Mirthe 28 februari 2018 0 comments

Populair zijn ze zeker, opzetzwembaden met verschillende vormen zie je in de Nederlandse tuinen en tuintjes steeds vaker verschijnen. Vooral in de warme zomers is het hebben van een eigen zwembad natuurlijk heerlijk, maar ook tijdens koudere dagen kun je er toch even lekker een baantje in trekken. Door middel van verschillende verwarmingssystemen, is het opzetzwembad namelijk heel goed te verwarmen, zodat je er ook tijdens de koelere seizoenen van kunt genieten. Een reden te meer om ook jouw tuin compleet te maken met een degelijk en fraai zwembad.

Punten van aandacht bij het aanschaffen van een opzetzwembad

Bij de koop en het plaatsen van een opzetzwembad is natuurlijk vooral het formaat van belang. Je wilt natuurlijk voldoende ruimte overhouden in jouw tuin voor een leuk zitje en uiteraard je bloemen en planten. Een tuin blijft tenslotte een tuin en dat willen we graag zo houden. Bij je berekeningen voor het plaatsen van een opzetzwembad en de complete inrichting van je tuin zul je daarmee zeker rekening moeten houden. Een groot zwembad is natuurlijk wel lekker maar ook van een kleiner formaat zwembad kun je al volop genieten. De voordelen van een kleiner opzetzwembad zijn natuurlijk ook dat er minder water nodig is en dat het onderhoud en de kosten van aanschaf ook vaak een stuk lager liggen. Maar heb je de ruimte en het budget? Er zijn tegenwoordig goede methodes om de kwaliteit van het zwemwater langdurig optimaal te houden.

Vormen, maten en materialen van zwembaden

Je kunt bij aankoop van een opzetzwembad niet alleen rekening houden met de afmetingen maar zeker ook met de vorm. Kies je met de vorm van jouw tuin in gedachten voor een vierkant, een rechthoekig of zelfs een rond opzetzwembad? Of ga jij voor die prachtige kleur blauw of juist voor dat mooie strakke grijs? Is het zwembad voornamelijk bestemd voor de kinderen dan is zachtgroen ook nog een optie. Eventueel kun je jouw nieuwe waardevolle bezit ook met hout laten afwerken.

Wat kost een goed opzetzwembad nou eigenlijk?

De prijzen van een opzetzwembad zijn, zeker de laatste jaren, behoorlijk gedaald maar goedkoop wordt het natuurlijk nooit. Dat kan ook niet want voor echte kwaliteit betaal je nu eenmaal een prijs. De duurzaamheid van een opzetzwembad, vooral in vergelijking met een opblaaszwembad, is vele malen groter en biedt een garantie voor jarenlang en onbezorgd zwemplezier. Ook bepalen de meegeleverde en benodigde accessoires voor een belangrijk gedeelte, wat je uiteindelijk kwijt zal zijn voor jouw luxe zwembad. Opzetzwembaden die je aanschaft bij een gerenommeerd bedrijf zoals zwembadshop.com worden meestal compleet geleverd. Hierdoor vallen de uiteindelijke kosten vaak reuze mee en kan ook jij, voor een schappelijk bedrag, de eigenaar worden van een prachtig opzetzwembad dat jarenlang mee gaat!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment