Tuin

Het onderhoud van de vijver

posted by Mirthe 27 juni 2013 0 comments

Lekker in je tuinstoel naast het water zitten geeft veel mensen een vakantiegevoel in eigen tuin. Rustig naar het water kijken waarin visjes zwemmen en libellen boven vliegen. Een stukje natuur vlak naast de deur.

Belangrijk
De aanleg van de vijver zal het meeste tijd kosten. Wanneer je vijverfolie gebruikt kan je zelf de afmeting en vorm bepalen. Wanneer je een voorgevormde vijver koopt zal je de vorm van de bak zo nauwkeurig mogelijk moeten uitgraven zodat deze er helemaal goed inpast.

Onderhoud
Naast het aanschaffen van planten en vissen is het ook heel belangrijk je te verdiepen in het onderhoud. Het zou zonde zijn om na een paar maanden te constateren dat de vijver vol zit met algen.

Een vijver behoeft dus wel enige zorg en de juiste onderhoudsproducten kunnen je hierbij helpen. Er zijn verschillende producten op de markt hier volgen enkele voorbeelden:

  • algenbestrijding: gaat algengroei tegen
  • watermiddelen: deze houden het water in goede conditie
  • producten voor vissen: vissenvoer etc.
  • materialen voor onderhoud: schepnetten etc.

Laat je goed informeren en dan kun je de juiste vijverproducten aanschaffen zodat er snel genoten kan worden van een schitterende waterpartij! Houd bovendien rekening met de verschillende seizoenen, daarover lees je meer op Tuinieren.nl.

Kijk ook hier eens