Tuin

Een tuin als persoonlijke haven

posted by Mirthe 7 juli 2015 0 comments

De tuin is op warme zomerdagen een waar toevluchtsoord waar je heerlijk kunt vertoeven. Misschien wel lekker in de volle zon op je favoriete ligstoel of juist heerlijk in de schaduw op een grote bank met een cocktail en een spannend boek… Alleen het kabbelen van de zee ontbreekt eigenlijk nog. Haal daarom een beetje zee sfeer naar je tuin door deze om te toveren tot een persoonlijke haven van rust.

Nautische sfeer: begin met hout
De echte nautische, haven sfeer, start natuurlijk met hout. Een houten terras als was het een steiger of het dek van je eigen jacht vormt daarom de basis van de nautische tuin. Kies wel hout met groeven, zodat het water kan weglopen. Leg het houten terras ook iets hoger boven de grond, zoals je een veranda zou aanleggen.

Kabbelend water…
Een nautische tuin heeft ook water nodig. De zee zal je niet in je achtertuin kunnen aanleggen, maar je kunt wel door middel van een beekloop en een vijver een mooie waterpartij kunnen aanleggen in de tuin. Leg deze naast je steigerterras en wat lager, zodat je een leuk hoogteverschil krijgt. Wil je toch je grasveldje niet weg doen voor een vijver dan kun je op zomerse dagen ook een mooi groot familiezwembad neerzetten.

Wit, rood en marineblauw
Vervolgens maak je de tuin af met een grote loungebank van steigerhout met witte, rode, ecru-kleurige en marineblauwe kussens. Een grote witte partytent of liever een hangparasol maakt de look van de tuin ook helemaal compleet. Breng vervolgens wat design elementen met schelpen aan, zoals een olielamp gevuld met zand en schelpen of een mooie schaal, zodat je het strandsfeertje helemaal naar je tuin brengt. En wil je je helemaal op een tropisch eiland vertoeven in de achtertuin, dan trakteer je jezelf uiteraard op een hangmat.

Kijk ook hier eens