Tuin

Tips voor duurzame en stijlvolle omheiningsmaterialen

posted by Mirthe 17 juli 2015 0 comments

Er zijn heel veel verschillende duurzame materialen die geschikt zijn voor het stijlvol omheinen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan betonnen afsluitingen, draadafsluitingen en houten afsluitingen zoals Royal Fence tuinhekken van hout. Hier zijn een aantal duurzame tips voor het omheinen van de tuin.

Betonnen omheiningen

Wie opzoek is naar een robuuste omheining, kan kiezen voor een betonnen afsluiting. Dit is een aantrekkelijke omheining voor mensen die er naar streven om de wind en geluiden tegen te houden. Het beton heeft vrijwel geen onderhoud nodig en kan, indien van goede kwaliteit, tientallen jaren mee gaan. Qua prijzen zijn er keuzemogelijkheden voor kopers met een laag en een hoog budget.

Draadafsluitingen

De draadafsluiting wordt heel vaak gebruikt als omheiningsmateriaal. Er zijn diverse variaties van draadafsluitingen verkrijgbaar. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een ondoorzichtige of doorzichtige draadafsluiting. Deze duurzame omheining heeft vrijwel geen onderhoud nodig en kan, afhankelijk van de plaatsing en de kwaliteit, langer dan 40 jaar mee gaan. Het is tevens een omheining die in een klein budget past.

Houten omheiningen

Hout is een zeer veelzijdig materiaal. Er kan gekozen worden voor diverse houtsoorten bij houten hekwerk van Royal Fence. Een aantal keuzemogelijkheden zijn bijvoorbeeld geïmpregneerd dennenhout, thermisch gehard hout en tropisch hardhout. De prijs en de kwaliteit hangen sterk af van de gekozen houtsoort. Kwalitatieve en duurzame houtsoorten hebben weinig onderhoud nodig, zijn bestand tegen de meeste weersomstandigheden en kunnen tientallen jaren lang mee gaan.
garden-fence-326616_640
Kies voor duurzaamheid en kwaliteit

Bij het uitkiezen van een omheining, is het erg belangrijk om een duidelijk inzicht te krijgen in de kwaliteit en de duurzaamheid van de beschikbare materialen. Het is vaak verstandig om iets meer te investeren in een omheining die vrijwel geen onderhoud nodig heeft en die voor tientallen jaren blijft staan. Voor advies over de te gebruiken materialen kan eventueel Royalfence.nl worden ingeschakeld.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment