Interieur

Van 13 in een dozijn, naar een uniek meubelstuk op maat

posted by Mirthe 12 november 2017 0 comments

Wie kent het niet: meubels van de meubelgigant IKEA. Ideaal voor als je net je eerste huis gaat bewonen en op zoek bent naar de basisinrichting van je huis, vanwege het gemak, de prijs en – toegegeven- omdat ze vaak nog mooi zijn ook. Het enige nadeel: iedereen heeft meubels van de IKEA in huis staan. Of het nou de bekende KLIPPA bank is of het schilderij van de roos; je komt het in je leven in meerdere huizen tegen. Dit is dan ook één van de redenen dat tegenwoordig mensen vaker op zoek zijn naar een uniek meubelstuk die niet in elke huiskamer te vinden is, in plaats van een dertien-in-een-dozijn meubelstuk van de IKEA.

Aantrekkende economie

De Nederlandse economie is aan het aantrekken en breekt, na een lastige periode, het ene record na het andere. De economie groeit met een recordpercentage van 3,3 ten opzichte van het vorige jaar, terwijl de stijging van de consumentenprijzen in verhouding laag blijft. Het gevolg hiervan is dat iedereen meer te besteden heeft, wat terug te zien is in de grotere vraag naar, onder andere, bijzondere meubelstukken. Unieke meubels op maat worden dan ook steeds populairder. Een uniek meubelstuk brengt verschillende voordelen met zich mee: je hebt eindeloze mogelijkheden om de meubels zo bijzonder te maken als je zelf wilt, helemaal naar je eigen wensen. Wat vooral opvalt is dat grote, in het oog springende meubels steeds populairder worden.

Grote eettafels

Eén van de trends die de laatste tijd vaak gezien wordt is de grote, houten tafel. Hout en andere natuurlijke materialen worden altijd al graag gebruikt in het interieur van huizen en een grote, houten tafel vormt het middelpunt van vele woonruimten. Een houten tafel past dan ook in elk interieur. Je kunt er met z’n allen om zitten en lekker aan eten, maar daarnaast is het een mooi en in het oog springend meubelstuk. Natuurlijk kan zo een tafel geheel aan eigen wensen worden aangepast: er kan nieuw hout worden gebruikt, of oud hout kan worden hergebruikt. Op deze manier kan je er alle kanten mee op en kun je het meubelstuk zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Met hout kun je echter nog veel meer kanten op dan een grote eettafel: groot en klein, tafels en banken, kasten en stoelen: alles kan, en door zelf de materialen en het ontwerp te kiezen kun je je meubelstuk zo persoonlijk mogelijk maken.

Unieke smaak

Naast houten meubels zijn er meerdere trends te ontdekken. Klassieke meubelstukken zijn niet meer oubollig of ouderwets: het wordt weer helemaal modern. Ook wordt zwart-wit weer populair en, als je er voor houdt, kun je tegenwoordig zelfs fluweel aanbrengen in je interieur. Belangrijk is echter niet om trends te volgen, maar vooral om de meubels uniek en persoonlijk te maken, geheel aangepast naar eigen smaak. Wat je eigen smaak ook is, een uniek meubelstuk op maat zorgt voor een persoonlijker en gezelliger huis, waar en voor wie dan ook.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment