Interieur

Kantoormeubelen met optimaal zitcomfort

posted by Mirthe 12 november 2017 0 comments

Het inrichten van een kantoor is vakwerk en daar horen ook de juiste kantoormeubelen bij. Er zijn veel kantoormeubelen te koop. In veel kwaliteiten en diverse prijsklassen. Het assortiment in kantoormeubelen is heel groot. U krijgt o.a. te maken met bureautafels, bureaustoelen, archiefkasten, vergadertafels, en kantinestoelen. Doordat er zo een groot aanbod is in kantoormeubelen kunt u iedere ruimte binnen uw kantoor naar uw idee inrichten. De twee belangrijkste pijlers voor een  kantoorinrichting zijn goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en een optimaal zitcomfort.

Investeren is belangrijk

Om te voorkomen dat medewerkers binnen uw bedrijf te maken krijgen met lichamelijke klachten is het heel belangrijk om goed te investeren in kantoormeubelen. Een groot deel van de lichamelijke klachten komt doordat iemand niet op de juiste manier achter zijn/haar bureau zit. Hierdoor ontstaat stress en dat wilt u juist bij uw medewerkers voorkomen. Stressvolle medewerkers werken niet positief voor uw organisatie. Het klinkt misschien vreemd maar kantoormeubelen zijn een betere investering dan een koffiezetapparaat. Waarom? De cafeïne zorgt voor een betere productiviteit bij werknemers maar lost geen lichamelijke klachten of stress op.

Een paar tips voor aanschaf

Waar kun je op letten bij de aanschaf van kantoormeubilair. Ik geef je hierbij enkele tips.

  • Wat is het doel van de ruimte. Heb je voldoende aan een bureau, bureaustoel en een kaste of ladeblok. Of wil je ook mensen ontvangen dan is het prettig om in een goede tafel en vergaderstoelen te voorzien.
  • Denk aan de afmeting van de ruimte. Deze is bepalend voor de inrichting van je kantoor en dus ook voor je kantoormeubelen. Je kunt hiervoor een adviseur inschakelen die je hierbij helpt.
  • Hoelang en welke werkzaamheden ga je uitvoeren? Werk je langer dan 4 uur aaneengesloten  dan is een ARBO werkplek aan te raden.

Een goede werkplek draagt bij aan het werkplezier en productiviteit van uw werknemers.
Ook de juiste kleding helpt mee aan de prestaties van het personeel. Kijk eens op Overhemden.com

Kijk ook hier eens

Leave a Comment