Interieur

Wat zijn de belangrijkste zaken voor een goede nachtrust?

posted by Mirthe 25 januari 2020 0 comments

Je zou kunnen zeggen dat het sprookje over de prinses op de erwt niet echt een gunstig beeld van de gemiddelde prinses geeft. Een echte prinses, die is zo gevoelig dat ze het nog voelt als er een erwt onder haar matras ligt. Een echte prinses, kortom, is bijzonder gehecht aan comfort en kan pas slapen als de omstandigheden precies ideaal zijn. Alhoewel je dat wat overdreven zou kunnen noemen, heeft zij wel degelijk een goed punt. Slapen in een bed dat niet lekker ligt, dat is voor niemand aan te raden.

Die erwt voel je niet

Heb je zelf wel eens geprobeerd om een erwt onder je matras te leggen? Bespaar je de moeite, want die ga je echt niet voelen. Tenzij je een prinses bent, uiteraard.

Waar een erwt voor de gemiddelde burger dus niet zo’n probleem is, kan een matras dat zijn beste tijd heeft gehad dat wel zijn. Een matras waar de puf uit is, dat een grote kuil vertoont en dat je lichaam op geen enkele manier meer ondersteunt, is eigenlijk geen matras meer. Niet geschikt om op te slapen, om de simpele reden dat je er nooit uitgerust op wakker zal worden.

Datzelfde geldt ook voor een hoofdkussen. Ook deze verliezen in de loop der tijd hun comfort, en kunnen om die reden er zelfs voor zorgen dat je met een stijve nek of flinke hoofdpijn wakker wordt. Dat gebeurt overigens ook als je een hoofdkussen gebruikt dat niet bij jouw slaaphouding past. Een hoog kussen is prima als je graag op je rug of zij slaapt, maar is slecht geschikt voor mensen die juist op hun buik slapen. Je hoeft geen prinses op de erwt te zijn om hier flink last van te kunnen krijgen.

Ook het juiste dekbed is belangrijk

Of er in de tijd van de prinses op de erwt al dekbedden waren valt te bezien, maar dat neemt niet weg dat de prinses vast en zeker iets comfortabels over haar heen bliefde. Moderne dekbedden vallen al snel in die categorie, al zijn er ook hier wat valkuilen. Een dekbed dat in te weinig zones is verdeeld bijvoorbeeld, waardoor de vulling niet goed verdeeld blijft; dat slaapt niet comfortabel. Hetzelfde geldt ook voor een exemplaar dat te warm of juist te koud is voor het seizoen of jouw lichaamstemperatuur: niet goed voor je nachtrust.

Als het om ons slaapcomfort gaat mogen we allemaal best wat meer naar de prinses op de erwt kijken, kortom. Want al zal een erwt voor weinig problemen zorgen, er zijn genoeg dingen die je nachtrust flink kunnen bederven.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment