Interieur

Variëren in stopcontacten

posted by Mirthe 14 maart 2013 0 comments

Bij het ontwerpen van de inrichting van je huis denk je vaak aan meubels, accessoires en wellicht de wat meer vaste inrichting als het keukenblok, het toilet en de badkuip. Maar heb je wel eens gedacht aan het veranderen van je stopcontacten?

Mijn stopcontacten? Ja, inderdaad! Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel soorten stopcontacten en lichtschakelaars en hoef je zeker niet meer genoegen te nemen met de standaard, ietwat saaie (gebroken) witte wandcontactdozen.

Design stopcontacten
In deze tijd bestaan er ongelofelijk veel soorten en ontwerpen stopcontacten. Ze zijn niet alleen te verkrijgen in kunststof varianten, maar ook in bijvoorbeeld metaal. Qua kleur kunnen ze variëren van ivoorwit tot edelstaal en titanium. Tevens behoren oranje, groen en zelfs goudkleurig tot de mogelijkheden.

Ook zijn ze te verkrijgen in verschillende vormen. Kies bijvoorbeeld voor vierkant of rechthoekig, al dan niet met afgeronde hoeken, of ga gewoonweg direct voor rond. Uiteraard kan je ook kiezen voor een wandcontactdoos met lichtschakelaar.

Diverse vertrekken
In je huis zijn vaak diverse vertrekken aanwezig, met als gevolg een heleboel stopcontacten. Er zijn dus een behoorlijk aantal wandcontactdozen die voor vervanging in aanmerking komen. Natuurlijk ben je niet verplicht je hele huis in één keer aan te pakken, of überhaupt je hele huis aan te pakken. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen alleen je woonkamer te doen, of alleen je keuken of slaapkamer.

Misschien dat je voorts graag diverse stijlen hanteert in de diverse vertrekken. De stijlen van de wandcontactdozen kunnen hier net zo makkelijk in mee variëren. In je romantische slaapkamer kan je bijvoorbeeld voor een wat klassiekere look gaan, terwijl je in je moderne keuken graag stopcontacten en lichtschakelaars ziet terug komen met een moderne touch.

Wat jij wil kan! Het is jouw huis, jouw stijl. Varieer zoveel jij wilt!

Kijk ook hier eens