Interieur

Voor- en nadelen van jaloezieën

posted by Mirthe 23 oktober 2013 0 comments

Je kunt je huis geheel naar jouw smaak inrichten. De een vindt het fijn om een rustig huis te hebben, de ander houdt juist van allerlei gekke kleuren en spullen. Als je graag rust wil krijgen in je huis is het handig om niet teveel spullen te kopen voor in huis. Houd het beperkt met een aantal beeldjes en schilderijen. Jouw huis is natuurlijk een fijne plek om heerlijk tot rust te komen na een lange werkdag. In dit artikel geven we een aantal tips over het gebruik van jaloezieën en voor- en nadelen.

Jaloezieën
Jaloezieën en gordijnen zijn niet alleen maar nodig in de slaapkamer. Ook in de andere kamers van het huis is het fijn als het eens donker kan zijn. Er zijn een aantal voor- en nadelen aan jaloezieën.

Voordelen
Het gebruik van jaloezieën is zeer gemakkelijk. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken in tegenstelling tot gordijnen. Gordijnen moet je er weer afhalen, om ze vervolgens te wassen. Daarnaast verliezen gordijnen hun kleur uiteindelijk. Ook heb je geen last van allergieën in tegenstelling tot een huis met gordijnen. Katten en honden zullen de jaloezieën niet kapot maken in tegenstelling tot gordijnen waar een kat in kan gaan hangen.

Nadelen
Een nadeel van jaloezieën is dat je eerst de onderkant los moet klikken voor je deze omhoog kunt doen. Dit werkt met een gordijn dan weer makkelijker.
Jaloezieën kunnen daarnaast zwaar zijn in gewicht en kunnen daarom moeilijk omhoog gaan. Ook is het schoonmaken een redelijk groot karwei.

Zo zie je dat er zowel voor- als nadelen zijn, maar het belangrijkste is natuurlijk ook dat je kiest voor wat jij het mooiste vindt. Bekijk en vergelijk de mogelijkheden!

Kijk ook hier eens