Interieur

Nieuwe badkamer inrichten?

posted by Mirthe 27 februari 2017 0 comments

Het is zover, je hebt besloten om de oude badkamer eruit te gooien en een compleet nieuwe badkamer in te (laten) richten. Soms is er een radicale verbouwing nodig waarbij alles eruit moet worden gesloopt om een nieuwe badkamer te krijgen. Die oude douchebak met dat gemetselde randje is nu toch echt aan vervanging toe en moet plaats maken voor een hypermoderne douchecabine. Zeker de moderne douchecabines van tegenwoordig zijn van alle gemakken voorzien. Zo zijn er cabines waarbij van uit verschillende kanten water komt en je ook nog kunt kiezen voor massagestralen of gewone stralen. In ieder geval is er tegenwoordig veel te koop op het gebied van sanitair, zo wordt douchen of in bad gaan nog meer ontspannend.

Douche of bad?
Sommigen kunnen niet zonder ligbad, anderen vinden douchen het meest ontspannende wat er is. Voor beiden is natuurlijk iets te zeggen. Tegenstanders van badderen vinden dat je in je eigen vuil zit als je in bad gaat zitten, dat het te lang duurt, enz., enz. s ‘ochtends heb je natuurlijk geen tijd om uitgebreid in bad te gaan als je naar je werk moet, dan is het handiger om even snel een hete douche te nemen, je aan te kleden, ontbijten en naar het werk gaan. S ‘avonds echter kan een bad na een drukke werkdag heerlijk ontspannend werken en kom je even bij van de drukte van alledag. En er zijn mensen die gewoon allebei hebben, een mooie douchecabine met massagestralen en een heerlijk bad om in te relaxen. Het nadeel van in bad gaan is natuurlijk wel dat het een hoop water kost en gas, we willen natuurlijk wel in een warm bad zitten en niet in koud water. Daarmee is eigenlijk ook meteen het grote voordeel van douchen benoemd, het kost veel minder water en gas.

Mooie verlichting aanbrengen
Natuurlijk mag goede verlichting in de badkamer niet ontbreken. Boven de spiegel bij de wastafel mag bijvoorbeeld goede verlichting niet ontbreken. Er zijn bijvoorbeeld speciale waterdichte wandlampen voor de badkamer verkrijgbaar. Ze zijn zoals gezegd geheel waterdicht om de kans op kortsluiting zo veel mogelijk te beperken. Ook mooie inbouwspotjes in het plafond doen het goed in de badkamer. Zeker met een dimmer erop kan er een romantische sfeer worden gecreëerd als je bijvoorbeeld een smet je vriendin of vriend in bad gaat. Lekker wijntje erbij en de dag kan niet meer stuk.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment