Interieur

Tips voor het kopen van een houten tafel

posted by Mirthe 14 januari 2021 0 comments

Hout is een schitterend, tijdloos materiaal waar veel mensen wel een meubel van willen hebben. Zo zijn er prachtige houten tafels. Deze passen bij ieder interieur en geven je kamer een warme, rustige sfeer. Een houten tafel is dus voor iedereen een aanrader. Als je voor een houten tafel hebt gekozen ben je er nog niet. Er zijn behoorlijk veel soorten houten tafels en kiezen kan dan wel eens behoorlijk lastig zijn. Daarom geven we je in het artikel hieronder een aantal tips voor het maken van de juiste keuze.

Houtsoort

Als je kiest voor een houten tafel, is een van de belangrijkste keuzes die je vervolgens moet maken misschien wel de houtsoort. Er zijn namelijk behoorlijk wat houtsoorten en deze hebben allemaal unieke eigenschappen en een bepaalde uitstraling. Denk bij het kiezen van de houtsoort ook aan de manier waarop de tafel gebruikt wordt. Eikenhout is bijvoorbeeld een erg hard hout en is perfect voor tafels waaraan geleefd wordt.

Bewerkt of niet?

Er zit een belangrijk verschil tussen bewerkt en onbewerkt hout. Onbewerkt hout is namelijk hartstikke mooi en het ziet er natuurlijk uit, maar het is ook veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Vlekken en dergelijke krijg je er dus veel minder goed uit. Als er flink aan de tafel geleefd wordt, of je hebt bijvoorbeeld nog jonge kinderen, kun je beter niet voor een onbewerkte houten tafel kiezen. Ga dan voor een tafel die is afgewerkt met een transparante laag, zodat je deze gemakkelijk schoon kunt houden.

Formaat

Een ander belangrijk aspect van het kopen van een tafel is het formaat waar je deze in koopt. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een keukentafel en je hebt niet zo’n grote keuken, kun je beter niet voor een brede tafel waar acht stoelen aan passen kiezen. Zeker in kleine ruimtes, kunnen ook ronde tafels goed staan, ze lijken dan net even wat minder ruimte in te nemen.

Onderstel

Als laatste is het natuurlijk nog belangrijk op te bedenken naar wat voor soort onderstel je op zoek bent. Natuurlijk kun je simpelweg gaan voor houten poten, maar ook stalen poten met een matzwarte kleur kunnen erg mooi zijn. Blader eens door een aantal interieurmagazines en kijk wat je mooi vind.

Op zoek naar een houten tafel?

Zoals we al schreven zijn wij enorm fan van houten tafels. Ben je op zoek naar een houten tafel, maar zit de tafel die jij in gedachten hebt er nergens écht bij? Neem dan eens contact op met Anselm Oome; meubelmakerij nabij Tilburg. Dit bedrijf maakt meubels op maat, precies zoals jij ze wilt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment