Interieur

Nieuwe vloer? Ga voor grijs!

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

Ga je binnenkort verhuizen, verbouwen of gewoon je woonkamer een make-over geven? Dan zal de keuze voor een nieuwe vloer vast langs komen. Veel mensen kiezen een vloer waar ze bekend mee zijn. Een van onze favorieten? De grijs houten vloer. Hij is rustiek, modern, klassiek en past overal bij! Nog nooit een grijze vloer gehad of weet je niet hoe je je grijs houten vloer moet aankleden? Wij geven je enkele tips.

Het detail en leven in een houten vloer geeft karakter aan je woning. De knoppen en nerven die je in de vloer ziet geven een levendige sfeer. Of je nou voor een grijs houten vloer van laminaat of parket neemt, de sfeer van de natuur breng je gegarandeerd in huis.

De perfecte plint

Voordat we gaan nadenken over de manier waarop we de vloer gaan aankleden, is het belangrijk dat we eerst nadenken over de afwerking van de vloer. Een mooie plint zorgt niet alleen voor een extra beetje sfeer. Het zorgt ook voor een strakke look. Niemand vind het mooi om een onafgewerkte vloer te zien in huis. Heel de ruimte zal hierdoor rommelig en onafgewerkt ogen.

Je hebt verschillende soorten plinten. Plinten die over die over je vloer gaan of plinten die tegen de muur komen te zitten. Plinten zijn er in verschillende diktes en hoogte maten. Voor iedere vloer is er wel een passende plint. Kies je voor een plint in de stijl van je vloer? Dan geef je rust en overzicht in de ruimte. De muur en vloer zullen elkaar kruizen in een rechte, strakke lijn. Een hoge witte plint geeft hetzelfde effect. Liever op zoek naar een iets levendigere sfeer in huis? Kies dan voor een extra hoge plint met een decoratie rand en speelse kleur. Een echte blikvanger!

Meer dan alleen een houten vloer

Een grijs houten vloer kan met veel gecombineerd worden. Dus ook met andere soorten hout! Nog nooit verschillende soorten hout gecombineerd? Of juist bang dat het niet mooi staat? Geen zorgen, door het hout aan te kleden met accessoires komt het tot leven en wordt het onderdeel van een geheel. Denk hierbij aan een moderne teak houten tv-meubel op een grijs houten vloer. Door accessoires zoals kaarsjes, fotolijsten en muur decoratie breng je de houtsoorten samen. De grijze houten vloer zal niet de show stelen maar zal ook zeker niet ongezien blijven! Door meerdere componenten toe te voegen kun je een balans vinden in nieuwe kleuren en verschillende materialen.

Kleuren explosie

De kleuren van een houten vloer zijn over het algemeen best neutraal. Vooral bij een grijs houten vloer is dit het geval. Door te kiezen voor een grijs houten vloer geef je jezelf de ruimte om te spelen met verschillende kleuren. Laat de vloer het neutrale canvas zijn en speel met gekleurde meubels, muren en accessoires. Je houten vloer is je basis. Kies een tot vier accentkleuren en speel hiermee.

Wees niet bang om te experimenteren. Probeer zoveel mogelijk combinaties en vind in het comfort van je eigen huis, jouw eigen stijl.

Bron: Aannemersbedrijfbarendrecht.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment