Interieur

5 tips voor jouw interieur

posted by Mirthe 15 november 2022 0 comments

Wanneer je ondernemer bent en een eigen winkel hebt dan wil je deze natuurlijk het liefst zo mooi mogelijk inrichten en nog belangrijker, helemaal naar jouw smaak. De inrichting en het interieur van jouw winkel is het visitekaartje. Het is het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen in jouw winkel. Wanneer je een logo op de gevel hebt of gebruik maakt van een vast kleurenpallet dan is het mooi om dit zowel binnen als buiten jouw winkel door te voeren. Consistentie zorgt voor herkenbaarheid, mensen zullen het logo en of kleurgebruik gaan linken aan jouw winkel. Mensen zullen zich sneller op hun gemak voelen doordat ze weten wat ze kunnen verwachten. Reclame binnen is minstens net zo belangrijk als gevelreclame. Het gaat erom dat alles met elkaar matcht. Dit zorgt voor rust, overzicht en herkenbaarheid. Mensen houden hier van, onbewust geeft het hen rust om te weten wat ze kunnen verwachten. In dit artikel geven we 5 tips het interieur van jouw winkel.

Tip 1: gebruik je eigen stijl

Zoek je eigen stijl en integreer deze in jouw winkel. Niemand is zo uniek als jij en jouw eigen stijl. Jij maakt jouw winkel, vaste klanten komen bij jou vanwege jouw manier van werken. Wees dus niet bang om jezelf te zijn en dit terug te laten zien in het interieur van jouw winkel.

Tip 2: maak een gezellig zithoekje

Richt een hoekje in waar mensen lekker kunnen zitten. Vaak shoppen mensen samen, wanneer de ander bijvoorbeeld aan het passen is is het fijn dat er een plek is waar je lekker kunt zitten om op elkaar te wachten. Daarnaast geeft het ook een warm en huiselijk gevoel waardoor mensen zich sneller thuis voelen, langer willen blijven, daardoor meer spullen rustig gaan bekijken en is de kans groot dat ze ook meer gaan kopen!

Tip 3: zorg voor passende gordijnen

Zorg voor passende gordijnen bij de kleedkamers, er is niks zo vervelend als een paskamergordijn die net een centimeter te smal is.

Tip 4: breng kleur in je winkel

Zet een mooie bos bloemen neer. Verse bloemen doen het altijd goed, maar je kunt ook kiezen voor een boeket van zijden bloemen. Hou je niet zo van bloemen? Dan is kunstbamboe misschien een goede optie voor jou, zo heb je op een subtiele manier toch wat kleur in je winkel.

Tip 5: regel een vloerkleed

Als laatste tip is het fijn om een vloerkleed neer te leggen bij het zithoekje, dit straalt warmte en huiselijkheid uit. Daarnaast is het ook fijn om een krukje in de pashokjes te zetten, hier kunnen mensen hun kleren op kwijt of kunnen ze op zitten tijdens het omkleden.

Ik hoop dat je met deze tips jouw winkel om kunt toveren tot een plek waar zowel jijzelf als je klanten graag komen, denk ook aan mooie gevelreclame van bijvoorbeeld een signbedrijf. ik wens je veel plezier met het inrichten van jouw winkelinterieur!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment