Tuin

Magical hortensia

posted by Mirthe 4 september 2020 0 comments

De hortensia is een geliefde plant voor in huis in de tuin of op het balkon. We kennen ze van oudsher in de kleuren wit, roze en blauw, waarbij de samenstelling van de grond soms van invloed is op de kleur. De rijke bloei en de eenvoudige verzorging maken dat de hortensia ook voor mensen zonder groene vingers een dankbare plant is.

Toveren met kleur

Een bijzondere horstensia soort is de Magical Hortensia. De bloemen van deze hortensia verkleuren gedurende de lente, zomer en herfst van licht roze, via donker roze naar groen met rood. Zo geven ze de tuin, het terras of het balkon steeds een andere aanblik, zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Veredeling

Deze plant is door zijn eigenschappen met recht magisch te noemen. De wonder hortensia is ontstaan na jarenlange veredelingsprocessen, waarbij diverse soorten met elkaar werden gekruist. Het eindresultaat is zeer de moeite waard voor iedereen die houdt van mooie, zachte kleuren en een grote rijkdom aan bloemen.

Meer goede eigenschappen

Behalve het verkleuren van de bloemen heeft de Magical Hortensia nog meer goede eigenschappen. Zo zijn de stelen stevig, zodat ze goed bestand zijn tegen een Hollandse regenbui of een stevige wind en niet gemakkelijk knakken of slap gaan hangen. Bovendien zijn ze niet al te kieskeurig als het om de standplaats gaat. Ze moeten wel voldoende water krijgen (geef dus extra water gedurende de droge zomermaanden) en zo nu en dan wat extra plantenvoeding.

Diverse varianten

Er zijn verschillende varianten van de magische hortensia, met elk andere kleurschakeringen. In totaal zijn er maar liefst tien soorten! De beste planttijd is in de lente en de bloei kan tot diep in de herfst doorgaan. De hortensia is een vaste plant en hij is winterhard.

Kijk ook hier eens