Tuin

Waarom ongediertebestrijding noodzakelijk is

posted by Mirthe 1 juni 2019 0 comments

Er zijn verschillende redenen te bedenken, die maken dat het inschakelen van een ongediertebestrijder raadzaam is. Een van die redenen is het feit dat mensen de aanwezigheid van ongedierte in huis vaak als bijzonder onplezierig ervaren. Kinderen vinden ongedierte eng of vies en ook bezoekers zullen het ongedierte wellicht ietwat onhygiënisch vinden. Het past in ieder geval niet binnen een stijlvol en modern ingerichte woning! Reden genoeg om ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden door een specialist op het gebied van ongediertebestrijding.

Ongedierte zorgt voor schade aan je woning

Naast het feit dat de aanwezigheid van ongedierte in huis onhygiënisch is, kan het ongedierte ook voor schade aan je woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtwerk wat door houtworm kan worden beschadigd. De houtworm gebruikt het hout om zich te voeden, waarmee de houten constructies sterk aan stabiliteit verliezen. Of wat te denken van muizen en ratten, die voor een aantasting van het isolatiemateriaal tussen muren kunnen zorgen.

Tip: zeker bij muizen is een snelle bestrijding van deze soort ongedierte essentieel! Muizen planten zich razendsnel voor, waardoor een paar muizen al snel uitgroeien tot een heuse muizenplaag in huis.

Ziektes worden in huis verspreid

Een derde reden om ongediertebestrijders in te schakelen bij ongedierte in huis, is het feit dat het ongedierte ziektes bij zich kan dragen. Denk aan de bacteriën, die in de vacht van muizen kunnen zitten. De bacteriën worden in huis achtergelaten, waarmee de kans op een achteruitgang van de weerstand van gezinsleden toeneemt. Naast muizen kunnen ook verschillende andere ongediertesoorten ziektes mee naar binnen nemen.

In het geval van wespen zijn met name de steken van dit dier gevaarlijk. Ze kunnen voor een ernstige zwelling zorgen. Zeker bij een steek in je keel of hals brengt dit risico’s met zich mee! Een ongediertebestrijder kan een wespennest op effectieve wijze verwijderen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment