Tuin

Drie mogelijkheden voor een tuinafscheiding

posted by Mirthe 16 augustus 2013 0 comments

Om thuis zoveel mogelijk privacy te hebben of gewoon omdat het mooi is, is een tuinafscheiding een efficiënte toevoeging aan je tuininterieur. Er zijn vele mogelijkheden, waarbij iedere optie een andere stijl geeft. Ook zorgt de een voor net wat meer privacy dan de ander. In dit artikel vind je drie manieren om op een stijlvolle wijze je tuin af te schermen van de buitenwereld.

1. Hekken
Een bekende manier om je tuin af te schermen, is middels het plaatsen van een hekwerk. Dit zorgt ervoor dat duidelijk is waar jouw tuin begint dan wel eindigt en het houdt voorbijgangers uit jouw tuin. Je kunt voor hekwerk bij diverse bedrijven terecht, maar ook online op bijvoorbeeld http://www.hekwerkdirect.nl/hekwerk/gaashekwerk/. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, is het een voor- dan wel nadeel dat een hek er niet voor zorgt dat je niet meer zichtbaar bent. Door een hek kan men immers gewoon heenkijken. Een oplossing hiervoor is eventueel om bijvoorbeeld riet tussen de spijlen door te laten lopen. Hiermee creëer je dan wel weer een compleet andere sfeer.

2. Houten omheining
Een andere, maar evenzo bekende, manier om je tuin af te scheiden, is door het plaatsen van een houten schutting. Deze vorm van afschermen zorgt voor een hoge mate van privacy, doordat men er normaliter niet doorheen kan kijken. Afhankelijk van de hoogte kan er ook niemand óverheen kijken. Doordat de omheining van hout is, verkrijg je een erg natuurlijk effect.

3. Bomen en hagen
Ook met bomen of hagen kun je een afscherming creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan coniferen of buxus. Afhankelijk van je wensen kan je deze hoog dan wel laag laten groeien. Ook deze vorm van omheining is erg natuurlijk. Maak je gebruik van veel hagen, dan kan je zelfs een boseffect creëren. Wanneer je graag veel privacy hebt en je de bomen dan wel hagen hoog laat groeien, zorgt deze manier van afrastering voor het gewenste effect.

Kijk ook hier eens