wonen

Zó krijgt je huis een gezellige uitstraling!

posted by Mirthe 10 juni 2021 0 comments

Ben jij ook altijd bezig met het inrichten en stylen van je huis? Voor de een is het een leuke hobby, maar voor de ander is het lastig om je huis in te richten zodat het een gezellige boel wordt. Of je nu wel of geen verstand hebt van de inrichtingen van woningen, met deze tips wordt je huis in ieder geval gezellig!

Sfeervolle verlichting

We beginnen met de verlichting. Wist je dat je met verlichting op een gemakkelijke manier meer sfeer aan je huis kunt toevoegen? Schaf bijvoorbeeld een mooie, grote hanglamp aan voor boven de eettafel. Op die manier wordt het eten van je avondeten altijd een feestje. Extra leuk voor wanneer je visite krijgt. Ook is het leuk om voor bij je zithoek enkele lampjes te kiezen. Als je daar even wil ontspannen, zal dat extra goed lukken met warm licht om je heen.

Planten

Planten zijn een ideale manier om je huis een gezellige uitstraling te geven.En wist je dat je van de groene kleur om je heen kalm wordt? Maar wat ook een voordeel van planten is, is dat er ontzettend veel verschillende soorten en maten van zijn. Het staat bijvoorbeeld erg leuk om grote en kleine planten met elkaar af te wisselen, dit zorgt namelijk voor een speels effect in je kamer. En er zijn ook genoeg planten die niet veel verzorging nodig hebben, bijvoorbeeld een cactus. Ook zijn er tegenwoordigs apps die aangeven wanneer een bepaalde plant in je huis water of andere verzorging nodig heeft. Helemaal handig voor als je niet zulke groene vingers hebt. Een bijkomend voordeel van planten in je huis is, dat de luchtvochtigheid hierdoor wordt verbeterd. Verder produceren planten zuurstof.

Accessoires

Ook kun je met accessoires sfeer krijgen in je huis. Het voordeel hiervan is dat dit meestal niet zulke dure aankopen hoeven te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed. Dat brengt zowel letterlijk als figuurlijk de warmte in je huis. Ook kun je denken aan verschillende kussentjes of kleedjes voor op je bank of op stoelen. Je huis ziet er daardoor meteen knus uit!

Gezelligheid bij de open haard

Wanneer jij een open haard hebt thuis, zal dit zeker voor gezelligheid en warmte zorgen. Toch kan het nog wel eens lastig zijn om de open haard zelf te stylen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het haardhout als accessoire te gebruiken. Je kunt het hout bijvoorbeeld onder de open haard opstapelen, of eromheen bouwen. Het voordeel daarvan is ook nog eens dat je hout in de buurt van de kachel hebt staan. Ook staat het sfeervol om accessoires op de rand van de schouw te zetten, zoals een vaas of, wederom, planten. Gezelligheid gegarandeerd.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment