wonen

Ontdek het genot van moderne gashaarden

posted by Mirthe 9 februari 2021 0 comments

Denk je aan een gashaard, dan gaan je gedachten misschien meteen terug naar de open haard van opa en oma. Een haard waarvan de directe omgeving zo warm is dat het zweet je uitbreekt, terwijl verderop in de kamer de ijspegels nog aan de ramen groeien. Het had wel iets gezelligs en was best knus, dat dicht om de kachel kruipen om warm te blijven. Maar een gashaard kopen is toch niet meer voor deze tijd? Mis! De gashaard is weer helemaal terug van weggeweest en beter dan ooit.

De haard van nu is duurzaam en efficiënt

Moderne gashaarden zijn namelijk ontworpen met een scherp oog voor duurzaamheid en efficiëntie. Daardoor verwarmen ze jouw volledige kamer, of zelf je hele woning, net zo goed als je centrale verwarming. Doordat de haard onderdelen individueel vervangen kunnen worden, kun je de gashaard bovendien eenvoudig in topconditie houden. Zo blijft die hoge efficiëntie ook na langere tijd behouden en blijft de gaskachel jouw woning op een duurzame en verantwoorde manier van warmte en gezelligheid voorzien. Dit betekent in veel gevallen zelfs nog een aangename besparing op de stookkosten.

In deze koude, donkere maanden is een gashaard immers de ideale bron van warmte en gezelligheid. Niets zo fijn als lekker behaaglijk wegkruipen op de bank en genieten van het vlammenspel binnenin de kachel. Vuur heeft voor veel mensen een bijzonder hypnotiserende en rustgevende werking. Zolang de vlammen maar veilig en afgeschermd binnenin de kachel kunnen worden gadegeslagen, natuurlijk. En dat is nu precies wat je met een gashaard in huis haalt.

Maar ook nu de dagen langzaam weer langer worden, kan je warmte en sfeer vinden in een gashaard. Wat denk je bijvoorbeeld van een exemplaar voor buiten? Daarmee kun je straks op een heldere maar koude lenteavond genieten van de frisse buitenlucht, terwijl je door de gashaard behaaglijk warm wordt gehouden. Is dat niet het ultieme buitengevoel met romantisch flakkerende vlammen?

Altijd een passende gashaard

Ook op het gebied van stijl en vormgeving zijn gashaarden flink ontwikkeld sinds die haard die je van opa en oma herinnert. Voor elke woonstijl is tegenwoordig wel een passende haard te vinden. Van landelijk tot modern en van strak tot industrieel: een gashaard past in elk interieur. Het wordt al snel de absolute blikvanger van ieder interieur en het centrum waar – zeker in de winter – het dagelijks leven zich omheen afspeelt.

Een belangrijk onderscheid is die tussen fronthaarden en doorkijkbare gashaarden. In het eerste geval heb je alleen aan de voorzijde zicht op de vlammen. Bij een doorkijkbare haard kun je het vuur vanuit alle hoeken zien. Dit type haard is daarom geschikt om in het midden van een grote ruimte te plaatsen. Ook worden ze regelmatig ingezet als een unieke roomdivider.

Daarnaast zijn er ook twee- of driezijdige gashaarden. Deze modellen kunnen bijvoorbeeld worden ingebouwd in een (scheidende) muur, voor een bijzonder stijlvol effect. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dus aan te raden om je goed te oriënteren zodat je de gashaard kiest die optimaal past bij jouw woning, wensen en stijl. Het is immers een investering om nog vele jaren van te genieten.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment