Interieur

Je huis verkopen: De kracht van de eerste indruk

posted by Mirthe 24 september 2019 0 comments

Waarom verkoopt het ene huis sneller dan het andere? Het verschil zit ‘m soms in de details en een doordachte voorbereiding. Je krijgt slechts één kans om een goede eerste indruk te maken. We lichten een tipje van de sluier hoe je voor sfeer en comfort kunt zorgen en snel en vlekkeloos je huis kunt verkopen.

Makelaar en vastgoedfotografie

Een goede en betrouwbare makelaar kiezen is één iets. Investeer de nodige tijd in het zoeken ernaar. Kijk, informeer en vergelijk. Maar een makelaar moet niet enkel praatjes kunnen verkopen. Hij moet minstens evengoed onderlegd zijn in vastgoedfotografie. Schakel hiervoor desnoods een aparte fotograaf in.

De juiste timing

Zelf al opgemerkt dat je blij wordt van een mooie tuin vol geurende bloemen? Dan begrijp je dat een sombere herfstperiode misschien niet het meest ideale moment is voor verkoop. En ook tijdens vakantieperiodes en verlengde weekends zijn veel mensen niet op zoek naar een huis.

Sfeer en comfort

Huiselijkheid slaat steeds aan. Zorg daarom voor bloemen en planten en kies zoveel mogelijk voor neutrale kleuren als decoratie. Je huis ziet er op die manier veel gezelliger uit. En vergeet niet om op te ruimen. Potentiële kopers kunnen zich zo een veel beter beeld vormen van hun toekomstige droomwoning. Een streepje muziek op de achtergrond werkt kalmerend en voorkomt ongemakkelijke stiltes tijdens de bezichtiging. Een ontspannend effect is toch wat iedereen wil, niet? Ook geuren kunnen een invloed hebben. Kies niet voor sterke parfums, maar bak eens een cake of zet een bakje koffie en creëer een gevoel van huiselijkheid.

De psychologie van de cijfers

Je kunt je huis wel een ziel geven, maar alles draait natuurlijk om cijfertjes. Kies daarom voor een psychologische prijsvoering. Een huis van 299 000 euro lijkt zoveel goedkoper dan een vraagprijs van 300 000 euro. In de supermarkt ben je toch ook meer aangetrokken tot producten die 0,99 euro kosten? Waarom dan niet hetzelfde toepassen op de verkoop van je huis?

Bovenstaande tips kunnen misschien wel het verschil maken. Met een goede voorbereiding en een doordachte tactiek wordt het verkopen van je huis wellicht een koud kunstje.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment