Interieur

Design kroonluchters

posted by Mirthe 18 september 2014 0 comments
kandelaar

Wanneer je een oud, luxe gebouw, zoals een museum, hotel, grachtenpand, fort of kasteeltje, binnenloopt, dan valt het altijd op dat de verlichting vaak warm en gedempt is. Een bijzonder licht, als er duizenden kaarsen flakkeren. Wanneer je dan naar het plafond kijkt zie je waar het bijzondere licht vandaan komt: de kroonluchter.

Toppunt van luxe verlichting
Veel mensen vinden de kroonluchter het toppunt van luxe als het om verlichting gaat. Veel meisjes dromen van een prinsessenkamer waarin de kroonluchter zeker niet mag ontbreken. Het heeft iets sprookjesachtigs, misschien wel iets mysterieus. Want bij een goede kroonluchter wordt het licht niet alleen prachtig gefilterd, er ontstaat ook een lichtspel met het geslepen kristal wat voor uren entertainment kan zorgen.

Design kroonluchter in de woonkamer
Het bezitten van een kroonluchter lijkt voor velen een sprookje dat niet snel zal uitkomen. Toch is het voor iedereen mogelijk om een smaakvolle, design kroonluchter in huis op te hangen. Kijk bijvoorbeeld op Kroonluchter.nl en zie het ruime aanbod design kroonluchters. Van smaakvolle kleine kroonluchtertjes tot sierlijke grote kroonluchters die niet zullen misstaan in een huis met een hoog plafond. Er zijn verschillende stijlen (van Venetiaans tot Oudhollands) en kleuren verkrijgbaar. De kroonluchters zijn allemaal gemaakt van het beste kristal.

In het middelpunt
Een kroonluchter hoort altijd in het middelpunt te staan van je interieur. Stem andere lampen, zoals schemerlampjes en eventueel een staande lamp of andere tafellampen, qua design of kleur af op de kroonluchter zodat er een mooie eenheid ontstaat. Kies een kroonluchter die past bij je interieur. Zo past een Oudhollandse kroonluchter bij een landelijke of klassieke inrichting, zou je een Art Deco kroonluchter perfect kunnen combineren met je moderne interieur.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment