Interieur

De laatste trends op het gebied van verlichting

posted by Mirthe 11 januari 2019 0 comments

Verlichting vormt een essentieel onderdeel van elke woning en interieur, en is niet langer louter functioneel. Steeds meer mensen gaan op zoek naar verlichting die duurzaam is én goed bij de stijl van de woning past. Als je daar ook het beste van wil maken, dan is het een goed idee om de laatste trends te volgen.

Onderstaand overzicht geeft enkele van de beste trends van dit moment die je ook op elke nieuwe website over wonen kan vinden, zodat je je keuzes voor interieurverlichting daarop af kunt stemmen! Trends veranderen continu en dat geldt ook voor verlichting. Hieronder vind je enkele van de leukste!

Natuurlijke, elegante lampen

Licht is een natuurlijk verschijnsel, dus waarom zou je niet kiezen voor lampen die daarop aansluiten? Steeds vaker worden lampen met natuurlijke vormen en kleuren gekozen, zoals verlichting aan het plafond in de vorm van bladeren of bloemen. Dergelijke lampen zijn erg mooi in een landelijke of klassieke setting maar in sommige gevallen passen ze zelfs in een modern interieur. Als je de natuur in huis wil halen, dan is dit soort verlichting iets voor jou!

Snoerpendels

Voor wie de woning een eerder industriële look wil geven, zijn zogenaamde snoerpendels dan weer een goede oplossing. Dergelijke verlichting oogt sober, mede door het gebruik van een eenvoudig, lang snoer en een gewone gloeilamp maar past juist daardoor perfect in een industriële setting. De verlichting is in verschillende formaten en lengtes verkrijgbaar, waardoor je dus zeker de beste optie vindt voor jouw woning. Je kan ten slotte ook uiteenlopende lengtes en formaten met elkaar combineren om het leuk te houden!

Houten lampen

Hoewel gietijzer, aluminium en nog andere bewerkte materialen erg populair zijn voor verlichting, vallen tegenwoordig ook lampen met een houten frame in de smaak bij veel mensen. Zo kan je kiezen voor een plafondlamp met een lampenkap die helemaal uit hout bestaat, om de Scandinavische of landelijke look van je interieur compleet te maken. Ook staande lampen met houden basis of voet zijn er genoeg en geven de ruimte een gezellige, huiselijke uitstraling!

Wil je een fijn huis om in te wonen? Dan is met de laatste verlichting trends mee zijn belangrijk – en bovenstaande tips helpen je daar zeker bij!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment