Klussen

4 gereedschappen die niet in jouw gereedschapskist mogen ontbreken

posted by Mirthe 26 augustus 2020 0 comments

Bijna iedere man heeft er wel een in huis staan: een gereedschapskist. Toch is deze niet overal even goed gevuld. Ook al gaat het er niet om hoe vol je kist zit, is het toch belangrijk om een kist te hebben die compleet is. Wij geven je een aantal dingen die echt niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist.

1.   Juiste materialen

Een echte klusser heeft altijd het juiste materiaal in huis. Gebruik jij materiaal dat eigenlijk niet geschikt is voor de klus? Dan loop je het risico dat je jouw gereedschap voorgoed beschadigt. Vervelend, maar niet het ergste probleem. Erger is nog dat je het materiaal waar je mee wilt werken kunt beschadigen. Dat kan je dan weggooien, wat natuurlijk zonde is. Het juiste gereedschap is daarom van groot belang. Ga je boren in beton? Dan is een diamantboor het beste gereedschap. Ga je boren in baksteen? Dan kun je beter een steenboor gebruiken. Net als dat een houtboor is geschikt voor gaatjes in hout. Verdiep je van tevoren dus goed in wat je voor jouw klus nodig hebt, zodat je de kans op fouten zo klein mogelijk houdt en bovendien langer met je gereedschap doet.

2.   Meetgereedschappen

Meten is weten, zeker als het gaat om klussen. Hoe vervelend is het als de gaatjes in de muur te ver uit elkaar staan waardoor je alsnog je schilderij niet kunt ophangen! Of dat je bestrating in de tuin hebt gelegd, maar de afwatering niet goed is gedaan. Hartstikke frustrerend natuurlijk. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het dus verstandig om alles te meten. Goede gereedschappen om mee te meten mogen daarom ook niet ontbreken in jouw gereedschap. Denk hierbij aan: een meetrol, duimstok en een waterpasinstrument. Zo weet jij voortaan precies waar jij moet boren.

3.   Veiligheidsspullen

Veiligheid staat altijd voorop, zeker als je gaat klussen. Als jij met gereedschappen gaat werken is de kans op een ongeluk altijd aanwezig. Zelfs als jij altijd uiterst secuur te werk gaat, kan er iets gebeuren waar je geen rekening mee hebt gehouden. Werk daarom altijd met voldoende veiligheidsspullen. Denk hierbij aan een veiligheidsbril, handschoenen, werkschoenen en eventueel een helm. Al zou je dat laatste ook wel achterwege kunnen laten voor de hobbyklusser.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment