Klussen

Nieuwste trends in laminaatvloeren

posted by Mirthe 27 april 2017 0 comments

Eindelijk is het dan lente! Het is het perfecte moment om de nieuwe trends in laminaatvloeren te bekijken. Yourfloor.be vertelt je alles over de nieuwste trends op het gebied van laminaat.

Meerdere kleuren
Een eerste trend die zeker ook in 2017 zeer geliefd zal zijn zoals in vorige jaren is een laminaat met meerdere kleuren in verwerkt. Soms kan een laminaatvloer met maar 1 kleur in heel klassiek overkomen, dit past natuurlijk niet in modernere huizen. Maar toch willen mensen die warme houten kleur hebben in hun huis niet tegenstaand dat een echte houten vloer niet zou passen. Om ervoor te zorgen dat dit toch mogelijk is in elk huis heb je een laminaat soort die begint met een standaard kleur die dan bijgewerkt word met meerdere kleuren tot je hetzelfde effect krijgt van een echte houten vloer die dan toch past in de iets modernere huizen.

Samenstelling en opbouw van het laminaat
Niet alle laminaten hebben een vlakke oppervlakte. Er bestaan ook laminaten met een textuur, deze zullen ook populairder zijn omdat ze een vernieuwende look hebben. Door middel van een combinatie van een textuur en een structuur kan je eigenlijk alle soorten vloeren nabootsen. Met dit soort laminaat kan je dus je ruimte een nieuwe look geven door middel van een nabootsing van een echte houten vloer of een stenen tegel.

De vernieuwende lichte kleuren
Zoals vorig jaar zijn dit jaar de lichte kleuren weer zeer populair. De trend gaat al een tijdje mee en zal waarschijnlijk ook nog een tijdje blijven meegaan. Door de lichte kleur word de ruimte licht en ruim voorgesteld, ook word ermee aandacht gegeven aan de details van het laminaat zoals de nerven tussen de tegels. Daardoor heeft het meer overeenkomsten met een echte houten vloer, het lijkt niet direct op het basis laminaat. Een soort dat heel populair is in de lichte kleuren is white wash. Deze is voornamelijk populair omdat het in meerdere kleuren beschikbaar is en in bijna ieder soort interieur past, je kan dus zeggen dat dit een algemene laminaat is.

Wat moet je nu kiezen voor in je eigen huis?
Om de correcte laminaatvloer te vinden voor in je eigen huis moet je eerst een aantal vragen aan jezelf stellen. Wil je iets vernieuwend zoals een laminaat met verschillende kleuren of kies je toch liever voor het klassieke laminaat met maar 1 kleur. Je kijkt best ook naar de rest van de meubelen die in de ruimte komen, zodat alles toch samen past. Je moet ook rekening houden met de kleur van de muren want soms passen die kleuren totaal niet samen met je laminaat. De grootte van je kamer is ook heel belangrijk want in een kleine kamer leg je best geen donkere laminaat dit zou ervoor zorgen dat de ruimte er kleiner uitziet. Je kijkt ook best naar de hoeveelheid licht die de ruimte heeft, als het al lichte ruimte is moet je niet direct een lichte kleur laminaat leggen. En als laatste moet je laminaat ook passen bij de rest van je huis, want anders zijn er te grote verschillen tussen de andere ruimtes.

Het juiste laminaat vinden is niet makkelijk, maar eenmaal je het juiste gevonden hebt kan je er wel altijd de vruchten van plukken.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment