wonen

Gouden kranen? Deze badkamerstijlen passen er perfect bij!

posted by Mirthe 8 september 2021 0 comments

Gouden kranen in de badkamer, voor de één een droom en voor de ander is dit te heftig. Houd jij van gouden kranen, of twijfel je over de badkamerinrichting die hierbij past? In beide gevallen zal dit blog jou hier verder bij helpen. We gaan in dit artikel uitgebreid in op de badkamerstijlen waarbij gouden kranen het best tot hun recht komen. Die mooie gouden kraan in jouw badkamer is sneller geregeld dan jij misschien denkt!

Een marmeren badkamer met gouden kranen

Gouden kranen zie je niet zomaar in elke badkamer. Toch zijn gouden kranen op zeer uiteenlopende manieren te combineren in verschillende soorten badkamers. Eén van onze favoriete combinaties is de gouden kraan in een marmeren badkamer. In moderne badkamers kom je regelmatig marmer tegen zonder al te veel versieringen en frutsels. Wit marmer is een enorm mooie match voor bij een gouden kraan. Heb jij het geluk een bad in jouw badkamer te hebben en is jouw badkamer van marmer? Dan kun je gaan voor een mooie gouden kraan in het bad. Je kunt hierbij kiezen voor een langere kraan met een wat slanker voorkomen die volledig vrijstaand is, of je kiest juist voor een mooie kraan met een wat ronder uitlopend uiterlijk en plaatst deze tegen de wand (van marmer). Deze laatste combinatie hebben we hieronder voor je als voorbeeld bijgevoegd. Dit ziet er toch fantastisch uit?

Donkere wanden met gouden kranen

Gouden kranen zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als een accent in de badkamer, zeker wanneer de badkamer beschikt over donkerdere muren of tegels. Een gouden kraan past bijvoorbeeld erg mooi bij een grijze tegel in de douche, of bijvoorbeeld bij een grijze of donkergroene muur boven jouw wastafel. Door dergelijke gouden accenten toe te voegen aan je badkamer, krijgt het interieur van de badkamer een dynamischer uiterlijk. Zowel de gouden kranen (en eventuele andere gouden details) als de donkere vlakken in de badkamer komen zo heel goed tot hun recht. Een tip kan zijn om een gouden douchekop of kraan in de douche te matchen met een donkere tegel, of een gouden kraan aan de wand te combineren met een keramische wasbak. Wanneer je kiest voor de combinatie van gouden kranen met donkere wanden is het motto ”less is more”; je hoeft dus weinig andere kleuren toe te voegen en kunt de gouden accenten hun werk laten doen.

Een zwart-witte badkamer met gouden kranen

Een vee geziene kleurcombinatie in de badkamer is de combinatie van zwart met wit. Deze kleuren zijn een wat meer veilige optie, maar doen de dynamiek van het badkamerinterieur vaak geen goed. In dergelijke gevallen kan het toevoegen van gouden kranen nét de juiste finishing touch geven. Dit komt doordat zowel goud als zwart zogenaamde ‘accentkleuren’ zijn, wat inhoudt dat de kleuren elkaar extra laten opvallen waardoor ze beter tot hun recht komen. Men denkt soms dat deze kleurcombinatie goedkoop kan voorkomen, terwijl een gouden kraan op de wastafel en een zwarte kraan in het bad juist erg mooie details kunnen zijn. Vind je het wat kitscherig lijken wanneer je kiest voor een gouden kraan? Dan kun je kiezen voor een gouden kraan zonder glans, dus een kraan die matte is afgewerkt.

Wil je jouw volledige badkamer voorzien van mooie gouden kranen? Dan adviseren wij je om te kiezen voor een regendoucheset van goud voor in je douche en een gouden kraan op de wastafel. Je zou hier, indien je graag wat meer gouden accenten toe wil voegen, ook nog een gouden handdoekhaak of toiletborstel aan toe kunnen voegen.

Ben jij eraan toe om jouw badkamer een upgrade te geven of om je badkamer volledig te gaan vernieuwen?

Kijk ook hier eens

Leave a Comment