wonen

Wat zijn de voordelen en nadelen van een soundbar?

posted by Mirthe 3 oktober 2021 0 comments

In dit artikel worden zowel de voor- en nadelen van een soundbar op een rijtje gezet. Wanneer je dus nog niet zeker weet of je een soundbar wilt aanschaffen is dit artikel dus zeker goed om door te nemen!

De voordelen van een soundbar systeem

Een van de belangrijkste voordelen van een soundbar is het handzame formaat en de kracht die er in de soundbar verwerkt is. Het plaatsen van een kleine langwerpige speaker boven je televisie is al voldoende voor een geweldig geluid bij het televisie kijken. Bij het plaatsen van een soundbar zie je helemaal geen kabels, wat natuurlijk ook een pluspunt is. Daarnaast is één speaker plaatsen vaak voldoende, maar er zijn soundbars op de markt waarbij je een extra speaker achterin de kamer kunt plaatsen. Een soundbar systeem wordt vaak geleverd met een subwoofer, maar deze is vaak probleemloos draadloos te koppelen.

De nadelen van een soundbar systeem

Er zijn echter ook wat nadelen te benoemen. Door de compactheid zijn er ook beperkingen aan een soundbar systeem. Door de term “surround sound” welke vaak gebruikt wordt door fabrikanten, bestaat vaak het idee dat soundbars een rond geluid produceren. Dit is in werkelijkheid niet zo, omdat er vaak maar één speaker gebruikt wordt welke bij de televisie geplaatst wordt. De langwerpige speakers proberen wel om een surround sound na te maken door middel van speciale technologie en akoestiek van de ruimte.

In 2013 zijn er ook soundbars geïntroduceerd die je niet boven je televisie hoeft te plaatsen. Je kunt ze tegenwoordig ook onder je televisie plaatsen. Dit soort systemen worden vaak ook anders aangeduid, bijvoorbeeld als een “Sound Plate” of “Base Speaker”. Dit product is gelijkwaardig aan een soundbar, maar wordt in plaats van boven een televisie eronder geplaatst. Het is dan ook een platte speaker zonder standaard, waarin alles in verwerkt zit om een goed geluid te produceren tijdens het televisie kijken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment