wonen

Dit zijn de voordelen van trapmatten

posted by Mirthe 4 oktober 2021 0 comments

Trapmatten zijn een handige en mooie aankleding voor op de trap. Dankzij een zelfklevende laag kunnen ze op een eenvoudige manier op een traptrede bevestigd worden. Het vastmaken van een trapmat kost weinig tijd en is simpel waardoor je het prima zelf kan doen. Toe aan vervanging van de trapmatten? Dan kan je ze ook weer snel verwijderen zonder rommel. Een belangrijke tip voor het bevestigen van je trapmatten is om ze eerst te ontvetten, zodat de zelfklevende rand goed aan de trap vast plakt.

Luxe uitstraling voor een kleine prijs

Trapmatten zijn een goedkope aankleding voor de trap. Voor een trap van gemiddeld 14 treden kan je voor zo’n € 100 tot € 150 klaar zijn. Het grote voordeel is dat je niet geen andere kosten hoeft te maken, omdat de matten zelf al zijn voorzien van een goede zelfklevende laag.

Waarom een trapmat?

Allereerst zorgen trapmatten voor een goede bescherming voor een trap. Als je er vaak overheen loopt kan de verflaag aangetast worden. De beste plek van een trapmat is meestal in het midden, omdat de meeste mensen hier hun voeten zullen neerzetten. Trapmatten voorkomen slijtage en/of beschadigingen door het gebruik van de trap. Een tweede reden om trapmatten te gebruiken is de geluiddempende werking van de stof. Vooral als je vaak met schoenen de trap op loopt kan dit voor een hoop lawaai zorgen. Goed dempende trapmatten zijn daarom ook heel fijn voor je buren.

Een mooie trap

Hoewel de voordelen al genoeg reden geven om trapmatten te kopen, is een laatste reden nog dat trapmatten een mooie aankleding zijn voor jouw trap. Ook zijn trapmatten lekker zacht aan de (blote) voeten. Ook zorgen trapmatten ervoor dat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat je van je gladde trap af glijdt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment