wonen

Jouw nieuwbouwwoning voorzien van een nieuwe garagedeur? Hier moet je op letten

posted by Mirthe 15 augustus 2022 0 comments

Doorgaans zijn nieuwbouwwoningen nog uitgerust met een standaard garagedeur. Na de koop van de woning is het goedkoper om zelf een nieuwe deur voor de garage uit te zoeken. Voor welke garagedeur ga jij? Wij helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Er zijn verschillende typen garagedeuren. Er zijn een paar typen die veel gekozen worden, zoals een roldeur, kanteldeur of de openslaande garagedeur. Kies je voor een kanteldeur, dan moet je rekening houden met extra ruimte aan de binnen- en buitenkant van de garage. Beschikt jouw nieuwbouwwoning niet over een al te grote garage, dan is het verstandig om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Ook is een sectionale garagedeur populair, maar dien je ook rekening te houden met de ruimte.

Gewoonlijk beschikken nieuwbouwwoningen over een kanteldeur. Deze kanteldeur open je, waarna je deze naar binnen en vervolgens omhoog tegen het plafond aan klapt. Bij de keuze voor een kanteldeur is het belangrijk dat je geen spullen tegen het plafond plaatst. Vanwege de iets onhandige manier van openen is de kanteldeur inmiddels ingehaald door andere typen deuren, zoals de roldeur. De roldeur neemt dankzij de opbergbank minder ruimte van de garage in beslag. Wil je graag bijna elke vierkante centimeter van de garage benutten? Met de roldeur blijft er voldoende ruimte over.

Gebruik je de garage vaak en moet je vaak in of uit? Dan is het verstandig om jouw nieuwbouwwoning te voorzien van deuren die je kunt openslaan. Kies dan voor een garagedeur met loopdeur of een sectionaaldeur die je zijdelings opent. Dit laatste type deur wordt doorgaans aan de linker- of rechterzijde van de garage geplaatst. Met behulp van deze type garagedeuren kan je de garage snel open en dicht doen, wat erg prettig is als je veel gebruik maakt van de garage.

Welke materialen zijn er?

Bij het kiezen van een garagedeur is voor veel mensen het materiaal belangrijk. Voor een degelijke garagedeur wordt er vaak gebruik gemaakt van metaal, hout of kunststof. De keuze voor een materiaal hangt af van jouw persoonlijke wensen. Kies je voor kunststof, dan beschik je over een duurzame deur waarbij er minder warmte ontsnapt uit de garage. Dit wordt ook wel aangegeven in isolatiewaarde. Meestal kiest men bij roldeuren, sectionale garagedeuren en zijdelingse deuren voor de kunststof uitvoering.

Wil je jouw garage een luxere en stevige uitstraling geven? De metalen garagedeur is dan de beste keuze voor jou. Weegt duurzaamheid ook mee in het maken van een keuze, dan is het verstandig om een dubbelwandige metalen garagedeur te overwegen. De meest populaire metalen garagedeuren zijn kanteldeuren en sectionale deuren. Tevens kunnen deze metalen deuren gecombineerd worden met kunststof delen.

Garagedeuren van hout zorgen voor een traditionele look en beschikken over een goede isolatiewaarde. Het voordeel van een houten garagedeur is dat je deze in elke gewenste kleur kunt schilderen. Normaliter worden openslaande deuren uit hout vervaardigd. Wel zullen houten garagedeuren om meer onderhoud vragen.

Hoeveel kosten garagedeuren gemiddeld?

Bij een kanteldeur kan je ongeveer denken aan een kostenplaatje van €500,- tot €800,-. Wil je liever een roldeur, dan kan je denken aan een prijs tussen €600,- en €800,-. De prijs voor een elektrische kanteldeur of roldeur ligt iets hoger dan bij een garagedeur met handbediening. Voor een elektrische sectionale deur betaal je ongeveer €1.100. De kosten voor een openslaande garagedeur liggen momenteel op zo’n €3.500 tot €4.500.

Afhankelijk van wat jouw persoonlijke wensen zijn en over welk budget je beschikt kan je met behulp van bovenstaande informatie gemakkelijker een keuze maken. Weet je waar jouw garagedeur aan moet voldoen? Kijk dan eerst eens online naar de mogelijkheden en verstrekkers. Natuurlijk is het ook prettig om in een fysieke winkel naar de mogelijke opties te kijken. Zo weet je waar je als koper aan toe bent. Het vergelijken van de prijzen is hierbij ook altijd belangrijk.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment