wonen

Waarom een boxspring een goede keuze is

posted by Mirthe 24 januari 2021 0 comments

Na een vermoeiende dag is er niets zo heerlijk als wegkruipen in je bedje. Dit moment wordt nog mooier als je kiest voor een ventilerend en verend bed zoals een boxspring! In dit artikel vertellen we je daarom welke voordelen een boxspring nog meer heeft.

Comfortabel

Een complete boxspring ondersteunt je lichaam tijdens de slaap. Als je ’s nachts in de goede houding ligt, dan zul je merken dat je lichaam overdag minder pijn of andere ongemakken ervaart. Daarnaast drukt een boxspring ook op een aantal punten in het lichaam voor extra comfort. Bij het kopen van een boxspring kies je de matras apart van de bodem, dus het is een zeer persoonlijke keuze. Je hebt de mogelijkheid om er een te kiezen die echt bij jouw lichaam past, of je nu vaak op je rug, zij of buik slaapt! Bij een boxspring worden er vaak twee matrassen op elkaar gelegd: een dunne bovenop een dikkere, wat zorgt voor nog meer comfort.

Mooi in de slaapkamer

Naast het comfort staat een boxspring ook nog eens mooi in de slaapkamer. Qua afwerking is er veel keuze uit verschillende stijlen en het is tevens mogelijk om allerlei stoffen en kleuren met elkaar te combineren. Ook kun je uit verschillende typen pootjes kiezen, waardoor je boxspring echt een onderdeel van je slaapkamer-interieur wordt. De vorm van een boxspring is ook handig, want het heeft geen houten rand of boord. Andere bedden hebben dit vaak wel, waar je je hoofd ’s nacht aan kunt stoten! De hoogte van een boxspring wordt ook als een positief punt ervaren door veel mensen, want deze is hoger dan de meeste andere bedsoorten. Dit maakt het in en uit bed stappen een stuk aangenamer.

Matras gaat langer mee

’s Nachts verliezen we veel vocht in onze slaap en dit verdwijnt vaak in het matras. Dit is natuurlijk niet erg hygiënisch, dus moet je je matras eigenlijk regelmatig luchten. In de boxspring zitten veren die reeds zorgen voor een goede luchtventilatie, wat het bed natuurlijk een stuk frisser maakt. Ook is er bij een boxspring minder tegendruk van de bodem, dus gaan de matrassen een stuk langer mee. Daarnaast is het mogelijk om twee eenpersoonsmatrassen te kiezen voor je boxspring, zonder dat je die naad in het midden voelt. Je legt in dat geval een “love bridge” op de naad, zodat de twee matrassen gewoon weer als een geheel voelen.

Hoogte van een boxspring

Zoals eerder gezegd, zijn boxsprings een stuk hoger dan normale bedden. Hieronder bespreken we de voordelen van dit gegeven:
1. Een hoger bed maakt het makkelijker om in en uit je bed te stappen. Je hebt ook niet het gevoel dat je op de grond moet slapen, wat voor een luxueus gevoel zorgt.
2. Een groot en hoog bed ziet er majestueuzer uit in de slaapkamer.
3. De hoogte van de boxspring zorgt voor meer balans in het interieur. Het bed staat namelijk op ooghoogte, want zorgt voor een harmonieus geheel.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment